Fostul sot nu a mai platit pensia copilului in varsta de 13 ani de 1 an si jumatate .
An facut numeroase plangeri din care prima data a venit cu certificat legal ca are o operatie la picior ,iar acum la ultima cand nu mai are probleme cu piciorul A VENIT CU CERTIFICAT PRECUM CA ARE PROBLEME PSIHICE .
Ajungand plangerea de la politie la parchet primul proc a dispus iar politiei reexaminarea lui VA ROG DATI-MI UN SFAT CE POT FACE SA RECUPEREZ BANII SI IN CONTINUARE SA PLATEASCA PENSIA COPILULUI
Daca nu are bunuri pe numele lui si nici nu lucreaza, nu are venituri, nu aveti ce-i face nici pe parte civila daca v-ati adresa unui executor , nici pe parte penala daca va adresati cu plangeri la politie. Practic, nu va plati pensie
nu cred ca......... in codul penal exista un art 305c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.asta daca se afla ca nu e nebun
Daca in lege scria " neplata " si atat, era mai usor sa ajunga sa fie pedepsit.. numai ca in articolul ala din codul penal scrie si " cu rea- credinta", ori daca omul nu munceste.. nu are de unde sa va dea.
Daca munceste sau are pensie, mergeti la executor sa-i puna poprire pe venituri. La politie pierdeti vremea.
Abandon familial
Adyna2006
Dintr-o relatie anterioara am un copil caruia tatal ii plateste pensie alimentara.Se poate considera abandon familial daca tatal plateste cuantumul stabilit ... (vezi toată discuția)