avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce sa fac daca fostul sot n-a mai platit pensia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce sa fac daca fostul sot n-a mai platit pensia de intretinere?

anul trecut mi-am dat sotul in judecata pentru pensie alimentara. intretimp am bagat si divortul si am obtinut custodia totala a copilului, plus obligatia ca tatal sa plateasca in continuare pensia de intretinere. problema e , ca din iunie , anul trecut, el nu a mai efectuat aceasta plata. am incercat sa discut cu el, si refuza sa mai plateasca. ce pot face? mentionez ca: mai intai l-am dat in judecata pentru pensie, si abia dupa aceea am bagat divortul. l-am tot inteles, imi spunea ca nu are bani. dar nu mai pot face asta. pensia este de 200 ron. nu e mult, dar tot e ceva. copilul are 1 an si 7 luni acum.
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 21:27, 27 Martie 2010
Da, se poate face si poprire pe salariu si chemat in judecata institutia la care lucreaza si pe parat.. Dar mai simplu ar fi sa mergeti cu hotararea judecatoreasca la institutia la care lucreaza si formulati o cerere la serviciul personal. Conducerea unitatii va dispune oprirea din salariu si virarea pensiei catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu pensie alimentara aurasbac aurasbac In urma divortului din 2010 s-a stabilit o pensie alimentara pentru intretinere minor de 200 ron pe care nu am primit-o pana acum. mi-aduc aminte ca inaintea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita sporadic ? ContSters46325 ContSters46325 Prietena mea este divortata. Copiii au ramas in grija ei. Fostul sot plateste pensie alimentara sarind cate o luna. Am intrebat un avocat care a raspuns ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita cu rea credinta Seashell Seashell Buna ziua! Am divortat la 1 aprilie 2010, instanta a hotarat ca tatal copilului meu sa plateasca pensie alimentara pentru copil incepand de la data depunerii ... (vezi toată discuția)