avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie alimentara neplatita de 2 ani
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie alimentara neplatita de 2 ani

Sotia are un copil dintr-o casatorie anterioara iar fostul sot nu mai platit pensia alimentara de 2 ani.Am platit avocat,au fost termene la care fostul nu sa prezentat,amanari.Cand s-a prezentat a spus ca nu lucreaza,ca nu are de unde plati.Noi stim ca lucreaza si a lucrat in tot acest timp.Acum avocatul ne anunta ca fostul vrea sa schimbe localiatea unde sa se jundece iar el nu poate ajunge la urmatoarele termene pt ca are si alte procese.Ce ne sfatuiti sa facem?Santem din Bacau.Multumim!
Dosarul se judeca la instanta in circumscriptia careia isi are domiciliul minorul.

Paratul nu poate schimba instanta ca asa vrea el.

Poate dvs ar fi bine sa schimbati avocatul.
De fapt, pt ce ați plătit avocat, ce ați cerut în instanta.cat avea o pensie stabilita?
El nu a mai platit de2 ani si nici nu vrea sa plateasca.De aceia ne-am luat un avocat.Am cerut plata in instanta a celor 2 ani trecuti!

Multumesc pt raspuns!Voi schimba avocatul!

Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cu hotărârea trebuia sa apelați la un executor, nu aveați ce cauta în instanta și nu aveți nevoie de avocat.
Actiunea dvs. este sortita esecului.
Creanta ( pensia de intretinere) pe care debitorul o are de achitat lunar , este deja stabilita printr-o hotarare, doar ca aceasta hotarare nu se respecta.
Cat are de platit stiti- x luni ori x lei lunar inseamna suma x.
Nu este necesar ca instanta sa stabileasca cat datoreaza , pentru ca a stabilit prin hotararea initiala cat datoreaza lunar.
In plus suma se tot mareste, pentru ca el in continuare nu achita, iar pensia este o obligatie cu executare succesiva, lunara, in timp.
Prin urmare in acest caz aveti posibilitatea :
1.- sa formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art.378 lit.c ) c.pen.- abandonul de familie, caz in care plangerea se depune la parchetul caruia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la poltie si/sau
2. - sa puneti in excutare hotarararea pe care o aveti deja, caz in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc pentru recuperarea pensiei restante.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita SerenaCafe SerenaCafe Buna seara! Sunt despartita de sotul meu din anul 2015. De atunci si pana acum nu a platit pensie alimentara celor doi copii care au rezultat in urma ... (vezi toată discuția)
Pensie retroactiva daria72 daria72 Buna ziua, sunt mama a 3 copii, divortata de aproape un an. Instanta a hotarat ca tatal copiilor sa plateasca pensie alimentara de la data deschiderii ... (vezi toată discuția)