Buna seara! Sunt despartita de sotul meu din anul 2015. De atunci si pana acum nu a platit pensie alimentara celor doi copii care au rezultat in urma casatoriei noastre. Mai sunt in termen sa formulez plangere penala pentru abandon de familie? Daca nu, spuneti-mi va rog daca ma pot adresa unui executor judecatoresc, avand in vedere ca fostul sot este stabilit in prezent in Spania, unde desfasoara activitate in baza unui contract individual de munca, iar eu cunosc numele si adresa firmei la care isi desfasoara activitatea.
De asemenea va rog frumos sa imi spuneti daca ma pot adresa in instanta cu o actiune de majorare a pensiei alimentare, avand in vedere ca prin hotararea de divort a fost obligat la plata pensiei alimentare pentru minore, raportata la venitul minim brut pe economie, iar in prezent acesta obtine venituri salariale lunare in baza unui contract de munca ce se ridica la suma de 1000 de euro.
Va multumesc din suflet!
Buna seara,
Intai notificati-l printr-un executor judecatoresc sa va plateasca pentru ultimii trei ani acea pensie.
Dupa expirarea termenului puteti sa-i formulati plangere penala.
Luati legatura cu un avocat.
Abandon familial
irina1981
incepand cu 1 mai 2013,fostul sot nu mi-a mai platit pensia de intretinere a minorului,la care este obligat prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)