avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abandon familial
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Abandon familial

incepand cu 1 mai 2013,fostul sot nu mi-a mai platit pensia de intretinere a minorului,la care este obligat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,pe 3 septembrie mi-a achitat 130 euro,in urma unei plangeri penale pe care am facut-o catre parchet,mai are de achitat 200 de euro pentru care refuza sa plateasca ,locuieste in spania de 7 ani de zile,si nu-i cunosc domiciliul,doamna procuror a refuzat inceperea urmaririi penale,am apelat si la un executor judecatoresc, pentru ca pe langa ultimele 6 luni de neplata,mai are o restanta din 2011 pe 6 luni neplatita,peste tot usile mi se inchid in nas,executorul nu are ce sa execute pentru ca nu are bunuri pe numele lui aici in romania,in spania nu stiu ,ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: irina1981 , utilizator 09:25, 26 Octombrie 2013
Buna ziua,
Formulati o alta plangere penala pentru abandon de familie si, daca procurorul da NUP pana sa achite toate restantele, formulati plangere impotriva neinceperii urmariri penale la prim procuror. Daca si acesta confirma, va puteti adresa instantei.
Gabriel Klein Kiritescu
asta inseamna sa-mi pun procuratura in cap...o alta plangere o pot formula la 2 luni de la ultima plata a fostului sot.
Nu vă puneț i procuratura în cap, ci doar uzați de dreptul dvs. la petiționare, drept înscris în Legea fundamentalî.Totul este să reușiți ceva, însă după cum spuneți, nici măcar nu există șansa unei executări sau popriri. Aici este problema.
Buna ziua,mai am o intrebare,daca apelez la un executor judecatoresc,si fostul sot locuieste in spania,poate sa-l gaseasca?avand in vedere ca eu am nr de nie spaniol?as avea vreo sansa sa imi recuperez restantele din urma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara dana__1975 dana__1975 Buna ziua. La inceputul lunii februarie, baiatul a facut o plangere la politie impotriva tatalui sau pt neplata pensie alimentara, acesta avand o restanta de 4 ... (vezi toată discuția)
Abandonul de familie alexa_mihaela alexa_mihaela buna ziua!va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat:anul trecut in luna martie am depus o plangere la parchet pentru neplata pensiei de intretinere minor.dupa ... (vezi toată discuția)
Pot merge la executor cu o hotarere definitiva pt pensia alimentara? valisorin17 valisorin17 Buna seara , as dori sa ma informez daca pot merge la un executor cu o hotarare definitiva si irevocabila ,sa il execute pe fostul sot pt pensia alimentara a 2 ... (vezi toată discuția)