avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POT MERGE LA EXECUTOR CU O HOTARERE DEFINITIVA PT ...
Discuție deschisă în Executare silită

POT MERGE LA EXECUTOR CU O HOTARERE DEFINITIVA PT PENSIA ALIMENTARA?

Buna seara , as dori sa ma informez daca pot merge la un executor cu o hotarare definitiva si irevocabila ,sa il execute pe fostul sot pt pensia alimentara a 2 copii>
Vrea sa intre daca el si-a trecut tot pe numele parintilor si nu are nimic pe numele lui ,cum pot eu sa imi recuperez banii? el are o restanta la noi de mai multe luni ..
eu vreau sa intreb daca este vreo lege prin care sa ii execute pe parintii lui a-si achita datoria????
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:17, 5 Noiembrie 2013
mergeti la executor si faceti si o plingere la politie pentru abandon daca plata nu a fost facut cu reacredinta si au trecut mai mult de 3 luni de neplata .
am fost dar din pacate i-a dat NUP , ca lucreaza in sistem
Formulezi o noua plangere penala pe care o inregistrezi la parchetul de pe langa judecatorie, dupa alt NUP in termen de 20 zile formulezi plangere la Primul Procuror si dupa daca nu raspunde in termenul de 20 de zile sau raspunsul este nefavorabil, in cel mult 20 de zile sesizezi instanta penala-judecatorie. Pentru NUP merge o plangere penala pentru favorizarea infractorului si nesocotirea interesului major al minorului
Puteti merge la executor cu hotararea dvs., insa daca debitorul nu are bunuri si nici venituri (despre care nu ati mentionat nimic), executorul nu are de unde recupera datoria. Parintii lui in nici un caz nu pot fi executati, ei nu au nici o obligatie baneasca fata de dvs. sau de copiii dvs. (in temeiul hotararii privind pensia alimentara, bineinteles).
De ce s-a dispus neinceperea urmaririi penale, pe ce motiv ?
Ce bunuri a avut si prin ce acte le-a instrainat, daca cunoasteti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru favorizarea infractorului ! adonis33 adonis33 Am cumparat fara sa stiu un vehicul gajat. Vanzatorului i-am facut plangere penala pentru inselaciune. In urma acestei plangeri procurorul a dat ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare Hainica Hainica Buna ziua ! Am divortat anul acesta in mai.2015.In urma casatoriei am rezultat doua minore ...instanta a decis ca tatal copiilor este obligat la plata ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .s-au facut trei ani de cand am divortat si fostul sot nu a platit pensia alimentara pt cei doi copii cara au rezultat din casatorie .l-am dat din ... (vezi toată discuția)