avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Buna ziua !
Am divortat anul acesta in mai.2015.In urma casatoriei am rezultat doua minore ...instanta a decis ca tatal copiilor este obligat la plata pensiei alimentare de 242 RON ,in urma din ian.2015.De atunci si pana acum nu am primit nici un ban de la el,ma intereseaza care sunt procedurile,nu a dat nici un semn de viata,nu s-a interesat de traiul zilnic a copiilor.Sta la parintii lui .Cum pot sa fac sa primesc banii care li se cuvin pentru fetitele mele!
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
Hainica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:32, 19 Septembrie 2015
Mergeți la un executor judecătoresc pentru a pune în executare sentința.
Buna seara! Doar acest lucru trebuie sa fac ,cu restul deja se va ocupa executorul?
Ce poate sa faca executorul ca el sa isi indeplineasca obligatiile la plata lunara de pensia alimentara?
Să execute hotarârea judecătorescă prin poprire pe venituri sau prin alte modalități. Știe executorul judecătoresc ce să facă, dvs trebuie să-i dați informații despre veniturile și bunurile debitorului (dacă cunoașteți asemenea informații). Oricum, în soluționarea dosarului de executare se vor face toate investigațiile necesare.
Dvs vi se va solicita un avans pentru onorariul executorului, sumă ce o veți recupera ulterior dacă executorul reușește să recupereze banii.
Puteti sa ii faceti si plangere penala pt. abandon de familie, pe langa exexutarea silita. Asa poate il determinati sa plateasca.
Tatăl minorilor lucrează oficial, cu contract de muncă? Casa în care locuieşte e a lui sau a părinţilor săi?
Dacă nu are venituri şi nici bunuri pe numele său, nu veţi recupera nimic şi rămâneţi şi cu avansul dat executorului, pe care nu-l puteţi recupera.
Plângerea penală e bună, chiar dacă primeşte NUP, fiindcă nu e reavoinţă dacă nu are serviciu, dar mai multe plângeri vă ajută pentru alte procese, dacă vor fi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot merge la executor cu o hotarere definitiva pt pensia alimentara? valisorin17 valisorin17 Buna seara , as dori sa ma informez daca pot merge la un executor cu o hotarare definitiva si irevocabila ,sa il execute pe fostul sot pt pensia alimentara a 2 ... (vezi toată discuția)
Cum obligi părintele nerezident fără loc de muncă să plătească pensia de întreținere? Valy79 Valy79 Buna ziua !daca judecătorul a obligat un ,,tatic ,,sa plătească pensie alimentara dar el n o face dar nu are loc de munca cu carte de munca poate fi obligat ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)