Buna ziua !daca judecătorul a obligat un ,,tatic ,,sa plătească pensie alimentara dar el n o face dar nu are loc de munca cu carte de munca poate fi obligat s o plătească ,?
Soluţia este apelarea la un executor judecătoresc, care are ompetenţa de a afla toate sursele legale de câştig ale tatălui şi să pună proprire pe conturile lui. Dacă are bunuri pe numele lui, şi acelea se pot executa silit. Dacă a fost precaut şi nu are nimic pe numele lui, rămâneţi fără pensie alimentară pentru copil şi cu onorariul executorului plătit de dvs.
mai puteţi face şi plângere penală pentru abandon de familie, poate se sperie şi plăteşte, dar dacă el dovedeşte că nu e reavoinţă neplata pensiei, nu va fi sanţionat penal.
In conditiile in care parintele obtine venituri pe care nu le declara si se sustrage astfel de la plata pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca se poate face plangere pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, in modalitatea prevazuta de art. 378 alin. (1) lit. c) C.pen., care vizeaza neplata, cu rea-credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere.
Nu inteleg ce inseamna aceasta formulare : "dar dacă el dovedeşte că nu e reavoinţă neplata pensiei, nu va fi sanţionat penal", atata timp cat omul se misca (nu demonstreaza un handicap care sa il impiedice sa munceasca).
E drept ca poate, pentru a evita executarea silita nu inregistreaza bunuri pe numele lui si nu are venituri licite. Dar se pune intrebarea : cu ce isi achita masa, locuinta, imbracamintea, utilitatile, etc. Daca are pentru acestea si este apt de munca, nu inseamna totusi reavointa?