avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Buna ziua.am si eu o intrebare.am divortat de cateva luni iar fostul sot nu vrea sa plateasca pensia alimentara pentru cei doi copii minori in valoare de 266 lei pentru amandoi copii,iar din urma are de plata 50 milioane lei vechi.nu stiu unde sa merg pentru al obliga sa plateasca.el spune ca nu lucreaza si ca nu are de unde da acesti bani.multumesc.
Cel mai recent răspuns: AnaKarina , utilizator 13:21, 28 Februarie 2014
Pai sa lucreze daca nu lucreaza ca sa aiba de unde plati !
Ii puteti face plangere penala pt abandon sau sa apelati la executor sa il execute silit sau si una si alta.
Ramane de vazut daca are un loc de munca, cat e reavointa si cat neputinta pt neplata pensiei.


Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru raspuns :)

Depuneti o plangere penala prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie .

Constituiti-va parte civila, precizand defalcat sumele de bani cu titlu de daune morale si materiale, recuperand, astfel, pensie de intretinere neplatita.

Plangerea penala prealabila reprezinta actul prin care este pusa in miscare actiunea penala, o conditie de pedepsibilitate si de procedibilitate.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, este incidenta pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti ( legiutorul a prevazut ca modalitate de individualizare a pedepsei suspendarea conditionata, in cazul savarsirii infractiunii de abandon de familie , avand in vedere ratiunea ca obligatia de intretinere va fi indeplinita daca va fi desfasurata o activitate lucrativa ).


Este adevarat ca este aplicabil termenul general de prescriptie , cel de trei ani, in vederea recuperarii pensiei de intretinere.

Hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept.

In calitate de reprezentant al minorului, va puteti adresa unui executor judecatoresc, in vederea procedarii la executare silita a bunurilor mobile si imobile, aflate in patrimoniul debitorului.

Se poate proceda la poprirea veniturilor salariale, de asemenea.

Succes.


Multumesc frumos pentru sfat,am sa caut un model de plangere penala,apoi o voi trimite judecatoriei.singurul bun al fostului sot este masina,nu mai detine altceva pe numele lui... Pe langa aceasta plangere mai trebuie sa anexez ceva? Hotararea de divort sau alt act?
Plangerea penala se depune la politie sau parchet si nu aveti nevoie de model, va ajuta politistul sa scrieti plangerea.

Alte discuții în legătură

neplata pensie alimentara ionut2011 ionut2011 Buna Ziua. Mirabela ma numesc si doresc foarte mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri si cu indrumari. Multumesc. Am divortat si am o fetita de aproape 5 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara!! viarelly viarelly cum e modelul de plangere penala pentru neplata pensiei alimentare timp de un an?? si unde o fac?? la politie sau la tribunal?? (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere neplatita budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna seara ! Dupa divortul de acum 10 ani cei doi copii ai nostri ,acum minorul in varsta de 17 ani respectiv studentul de 20 ani , au ramas in custodia ... (vezi toată discuția)