avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara.

Bună ziua! Cumnata mea este divorțată de vreo 3 ani. În urma căsătoriei are fiică în vârstă de 18 ani. În momentul divorțului instanță a hotărât ca soțul ei să plătească pensie alimentară fiicei lor, lucru care nu s-a întâmplat, soțul ei refuzând plata pensiei alimentară. Cumnata mea în momentul de față este în Italia împreună cu fiica sa.
O altă chestiune este faptul că cei doi au avut un autoturism ca bun comun, autoturism înmatriculat pe numele cumnatei mele. După divorț, autoturismul a rămas în posesia fostului ei soț, iar acesta a comis mai multe contravenții (pe teritoriul Italiei) iar amenzile au mers pe numele cumnatei mele. Aceasta a sesizat autoritățile italiene, dar acestea, pur și simplu, nu au luat nicio măsură. Ce trebuie să facă? Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
Silviulucian, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:47, 25 Ianuarie 2020
cu privire la pensia de întreținere, debitorul (tatăl) poate fi executat silit prin intermediul unui executor judecătoresc care va pune în executare sentința de divorț pentru debitele neprescrise (nu mai vechi de 3 ani).
Poate să facă în țară acest demers?
Dacă tatăl e în ţară, o poate face aici.
Tatăl este în Italia și cei de acolo tergiversează procedurile.
Executorul din Romania are competenţă doar în ţară, mai mult, competenţa este limitată teritorial şi în ţară.În baza sentinţei româneşti, mama poate executa venitul tatălui din ţară sau bunurile lui de aici. Pentru a-l executa în Italia, trebuie ca sentinţa să fie recunoscută acolo şi să apeleze la un executor de acolo.

Alte discuții în legătură

Nelamuri sentinta VintilaC VintilaC In ian 2019 am depus actele pt divort. In iulie 2019 s_a dat o sentinta in care scrie: \"Exexutorie de drept de la pronuntare, cu privire la capetele de cerere ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare , tatal este plecat in italia Culicea Elena Culicea Elena Buna ziua , cum pot recupera pensia alimentara de la fostul sot care locuieste in Italia ? Am terminat divortul in Noiembrie 2016 , a fost stabilit cuantumul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Adriana Trandafir Adriana Trandafir Prietena mea are o problema cu fostu care nu ia platit pensia celor doi copii de cand i sa dat hotararea judecatoreasca(termen de mai mult de un an de zile) ... (vezi toată discuția)