avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Prietena mea are o problema cu fostu care nu ia platit pensia celor doi copii de cand i sa dat hotararea judecatoreasca(termen de mai mult de un an de zile) .Ce poate sa faca daca fostul sot este in alta tara si mai asteapta si alt copil cu actuala ?.Mai este obligat sa plateasca se poate modifica rata pensiei ?El sustine ca nu poate ca trebuie sa intretinz actuala familie
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
Adriana Trandafir, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:00, 22 Aprilie 2019
Executarea silita poate fi initiata in ROMANIA, pe teritoriala tarii, daca debitorul detine bunuri imobile sau mobile.

Poprirea nu pot fi instituita, intrucat debitorul obtine venituri in alt stat, si, in prezent, o executare silita printr-un executor din ROMANIA ( transfrontaliera) nu este posibila.

Executarea silita poate sa aiba loc in statul unde munceste efectiv fostul sot, hotararea tradusa , legalizata poate fi pusa in executare.

Daca, insa, debitorul nu detine bunuri in ROMANIA, nu poate fi initiata executarea silita in statul de origine al acestuia.


Suplimentar, puteti formula o plangere prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie, incriminata de art. 378 din Codul penal.(limitele de pedeapsa fiind de la 1 la 3 ani, amenda penala fiind prevazuta in mod alternativ ).

Incercati o executare prin Ministerul de justitie in tara unde locuieste tatal. ce tara este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară Anca Huszar Anca Huszar Fostul soț nu a plătit pensia alimentară celor doi copii din februarie. Am încercat să îl constatăm telefonic și nu răspunde . Am cerut firmei la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara. Silviulucian Silviulucian Bună ziua! Cumnata mea este divorțată de vreo 3 ani. În urma căsătoriei are fiică în vârstă de 18 ani. În momentul divorțului instanță a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara NELUCRACIUN NELUCRACIUN Fica mea a divortat si sta cu fica ei in alta locuinta.La divort s-a stabilit cuantumul pensiei pt fetita in valoare de 600 lei pe care instanta a hotarat ... (vezi toată discuția)