avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Fica mea a divortat si sta cu fica ei in alta locuinta.La divort s-a stabilit cuantumul pensiei pt fetita in valoare de 600 lei pe care instanta a hotarat definitiv ca el sa plateasca retroactiv din februarie 2018 cand s-au despartit.El a demisionat de la locul de munca si nu cunoastem daca s-a angajat in alta parte.Cum se recupereaza suma debitoare? Va multumesc.
Daca nu intelege benevol...apelati la un executor.
Mai puteti face si plangere la politie daca nu plateste pensia timp de trei luni consecutive.
Va puteti adresa unui executor judecatoresc, in vederea incuviintarii executarii silite.

Puteti dobandi pensia de intretinere, in mod retroactiv.

Executarea silita este initiata prin poprire, asupra bunurilor mobile sau imobile, in orice modalitate, simultan sau succesiv.

Executorul va emite adrese catre autoritatile abilitate, in vederea comunicarii veniturilor nete efective, pentru a determina cuantumul pensiei de intretinere.



Suplimentar, puteti depune o plangere prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie, incriminata de art. 378 din Codul penal.

Daca pensia este achitata, nu se mai dispune nicio sanctiune.

Pedeapsa cu este inchisoarea de la 1 la 3 ani, alternativ cu amenda penala, insa si pedeapsa inchisorii poate fi individualizata in diverse modalitati.

In fata autoritatilor, sa depuna fostul sot contractele de munca perfectate, orice alte documente justificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare ggiulia1 ggiulia1 Buna ziua, As avea si eu o nelamurire:O.In urma deciziei de la judecatorie trebuia sa primesc pensia alimentara de la tatal copilului. Au trecut 4 luni si nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara. Silviulucian Silviulucian Bună ziua! Cumnata mea este divorțată de vreo 3 ani. În urma căsătoriei are fiică în vârstă de 18 ani. În momentul divorțului instanță a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita anonima70 anonima70 Buna ziua!As avea o intrebare:ce pot sa fac daca tata copilului nu plateste pensia alimentara de 5luni?am apelet la un mediator dar nu sta de vorba cu el,nici ... (vezi toată discuția)