avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară

Fostul soț nu a plătit pensia alimentară celor doi copii din februarie. Am încercat să îl constatăm telefonic și nu răspunde . Am cerut firmei la care lucrează să vireze bani în contul fetelor și au spus că nu se poate. Vă rog frumos să îmi spuneți, ce e de făcut? Mulțumesc!
Apelati la un executor judecatoresc.
Buna seara,

Initiati executarea silita.

Societatea angajatoare va trebui sa puna la dispozitia executorului judecatoresc situatia veniturilor realizate, pentru a fi calculat cuantumul pensiei de intretinere.

Pot fi poprite conturile bancare.

Pot fi executate bunurile detinute.

Daca executarea silita esueaza, puteti formula plangere prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie, incriminat de art. 378 din Codul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara NELUCRACIUN NELUCRACIUN Fica mea a divortat si sta cu fica ei in alta locuinta.La divort s-a stabilit cuantumul pensiei pt fetita in valoare de 600 lei pe care instanta a hotarat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Andre Andreia Andre Andreia Buna ziua.Ce trebuie sa fac in cazul in care nu este platita integral pensia alimentara?In prezent primesc prin posta pensia alimentara a copilului,dar nu ... (vezi toată discuția)
Ordonanta pesedintiala - pensie intretinere minor buna ziua! ... diana_sal diana_sal ordonanta pesedintiala - pensie intretinere minor buna ziua! o hotarare data in urma unei cereri de ordonanta pesedintiala pentru stabilirea pensiei de ... (vezi toată discuția)