avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara neplatita

buna ziua .s-au facut trei ani de cand am divortat si fostul sot nu a platit pensia alimentara pt cei doi copii cara au rezultat din casatorie .l-am dat din nou in judecata si se tot amana pronuntarea si nu inteleg de ce .cum pot sa rezolov asta?
multumesc frumos
Depinde ce procedura ati ales (proces civil sau penal).Daca este civil depinde cum v-ati formulat cererea, Ca D-voastra dispuneti de o hatarare pe care trebuia sa o investiti cu T.Executoriu si sa-l executati silit.
proces penal .eu tot nu inteleg de ce nu se face nimic pentru copiii daca el a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara si se tot amana .
Dvs aveati la indemana doua posibilitati. Fie faceati investirea cu formula executorie a sentintei de divort prin care cel mai probabil s-a stabilit plata pensiei, va adresati unui executor judecatoresc care punea in executare silita acea sentinta.

Fie faceati o plangere penala pentru abandon de familie.

Inteleg ca ati ales calea plangerii penale. Spuneti-ne in ce stadiu se afla cauza. Este inca la politie/parchet sau este pe rolul instantei? Ca sa va putea sfatui ce demersuri sa faceti in continuare.
am facut plingere din anul 2010pt neplata pensiei alimentare la parchet,de la parchet a ajuns la politie .la politie dosarul a stat un an .dupa care a ajuns din nou la parchet.si mi-au respins plingerea .am primit doua rezolutii.amandoua sint la fel .am facut plingere din nou in noiembrie anul trecut .s-a amanat pina pe 9 ianuarie 2013.apoi s-a amanat pronunutareapina pe 24 ianuarie .si acum din nou s-a amanat .nu stiu ce sa mai fac sincer va spun .copiii nu traiesc cu aer .va multumesc
Inteleg ca ati primit o solutie de neincepere a urmaririi penale de la parchet, solutie impotriva careia ati facut plangere in instanta.

Care a fost motivarea parchetului la solutia de neincepere a urmaririi ?

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .ma numesc CLAUDIA .am divortat din 13.01.2010 .Am 2 fete si fostul sot a fost obligat prin lege sa plateasca pensia alimentara ,bani pe care nu i-a ... (vezi toată discuția)
Ajutor - plangere impotriva rezolutie procuror pentru incetare urmarire penala lakkis lakkis Buna seara,va rog sa ma ajutati ! Dupa o plangere catre parchet pentru neplata pensie alimentara ,dupa 1 an si jumatate si multe sesizari s-a dat rezolutia de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Referitor la neprimirea pensiei alimentare din iunie 2009 cind a fost pronuntata decizia de catre instanta (am publicat problemele mele in data de 04.01.2010), ... (vezi toată discuția)