avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ajutor - plangere impotriva rezolutie procuror pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ajutor - plangere impotriva rezolutie procuror pentru incetare urmarire penala

Buna seara,va rog sa ma ajutati ! Dupa o plangere catre parchet pentru neplata pensie alimentara ,dupa 1 an si jumatate si multe sesizari s-a dat rezolutia de neincepere urmarire penala si plata cheltuieli judiciare de catre mine parte vatamata ,pe motiv tardivitate plangere.! La plangerea impotriva rezolutiei, prim procurorul ordona reinceperea urmaririi penale si repartizarea cazului la alt procuror pe motiv ca <invinuitul desi a realizat venituri si a mai avut o condamnare pt aceeasi infractiune se impunea ca actiunea penala sa fie accepatata din oficiu > .Dupa alte 8 luni am primit rezolutia de incetare urmarire penala cu acelas motiv de tardivitate cu semnatura unui simplu procuror si printr-o scrisoare nerecomandata (deci nu se poate verifica exact data primirii de catre mine). As dori sa ma ajutati cu un sfat cat mai urgent -unde trebuie sa depun o noua plangere in termen de 20 de zile impotriva rezolutiei da data aceasta tinand cont ca raspunsul este dat tot de un simplu procuror la indicatia prim procurorului ? Nu sunt sigura ca tot la parchet sau la judecatorie? Mentionez ca pana acum au trecut 2 ani si 2 luni de cand am depus plangerea la politie si in tot acest timp plus 10 ani in urma ,nu am mai primit nici un ban pentru cei 2 copii.In ritmul acesta este posibil copiii mei sa nu mai primeasca niciodata nici un ban caci fostul sot este ajutat de..tardivitatea reclamatiei??Intre timp cei doi copii ai mei au ajuns in anul 1 facultate si avem pe rol de 1 an si 6 luni un proces de marire a pensiei care se tot amana la nesfarsit din cauza netrimiterii de catre autoritataea fiscala a adeverintei de venit,cu toate amenzile date de judecator!
Cel mai recent răspuns: lakkis , utilizator 02:05, 17 Decembrie 2012
Plangerea o adresati la judecatoria responsabila
Este sigur ca la judecatorie si nu la procurorul ierarhic superior ?As face in ambele locuri -si la Parchet si la judecatporie DAR ...Data trecuta pentru ca mi-a fost frica ca nu voi primi raspuns in cele 20 de zile am facut reclamatie si la judecatorie .Intre Intre timp a venit si raspunsul de la parchet cu reinceperea urmaririi penale dar s-a judecat si procesul la tribunal ,plangerea fiind respinsa ca ramasa fara obiect si cu plata cheltuieli judiciare 100 lei .
Reprezinta acest lucru motiv sa -mi fie respinsa acum actiunea pe motiv ca nu se poate judeca cineva pentru aceeasi cauza ? Si este sigur ca nu trebuie facuta plangerea la Parchet rezolutia fiind data de un simplu procuror caruia i s-a repartizat dosarul spre cercetare de catre procurorul sef in urma plangerii impotriva rezolutiei ?
Buna seara ! Multumesc pentru raspuns!
Nu ar trebui facuta plangerea la Parchet, rezolutia fiind data de un simplu procuror caruia i s-a repartizat dosarul spre cercetare de catre procurorul sef in urma plangerii impotriva rezolutiei ?? Sunteti sigura ca plangerea trebuie facuta la judecatorie si nu la procurorul ierarhic superior ?As face in ambele locuri -si la Parchet si la judecatporie daca e legal!Dar am patit-o ..(.am scris mai sus ce s-a intamplat )

Editat de moderator simonette12-motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Care sunt argumentele ca ar trebui sa depun la judecatorie si nu la parchet?
Pot trimite plangerea la ambele institutii ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei de nup marianGeorgescu marianGeorgescu Buna ziua, ma intereseaza catre cine pot adresa o plangere impotriva unei rezolutii de NUP a Prim-Procurorului de la judecatoria sect 2. Concret cazul ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului sindicalistul sindicalistul in ianuarie 2011 am primit o rezolutie de NUP. In luna martie 2012 o persoana a intrat in posesia acestei rezolutii si a formulat plangere impotriva ... (vezi toată discuția)