avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere impotriva rezolutiei de NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere impotriva rezolutiei de NUP

Buna ziua,

ma intereseaza catre cine pot adresa o plangere impotriva unei rezolutii de NUP a Prim-Procurorului de la judecatoria sect 2.

Concret cazul meu este urmatorul: am facut testul ADN pt stabilirea paternitatii asupra copilului fostei mele sotii (SUNT SIGUR CA NU ESTE COPILUL MEU pt ca la data conceptiei nici macar nu eram in tara).
Rezultatul testului arata ca este copilul meu insa eu sunt sigur ca angajatii INML au fost mituiti de fosta sotie ptr a da acest rezultat.

M-am adresat justitiei pentru a solicita refacerea testului dar mi s-a respins cererea desi am dat declaratii cum ca au existat nereguli sesizate de mine in desfasurarea testului.

In ce conditii se poate impune refacerea testului la o alta institutie? cine poate obliga mama copilului sa refacem testul la o alta institutie decat INML.

Justitia ma poate obliga sa platesc pensie alimentara 18 ani chiar daca eu stiu sigur ca nu e copilul meu doar pentru ca niste angajati ai INML au luat spaga dar eu nu am cum sa demonstrez asta?

Exista vreo prevedere legala care sa oblige la reexaminare IN ALTA INSTITUTIE (din strainatate?)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: marianGeorgescu , utilizator 12:30, 29 Martie 2010
Impotriva actelor,masurilor dispuse de procuror parcurgeti RIL nr 15706/4161/III-5/2008,decizia nr XLVIII din 4 iunie 2007
multumesc frumos pentru raspuns

ati putea va rog sa-mi explicati ce inseamna RIL nr 15706/4161/III-5/2008, decizia nr XLVIII din 4 iunie 2007? unde gasesc mai multe date in acest sens?
intre timp m-am mai lamurit.
pai nu ma intereseaza un recurs in interesul legii ci vreau sa stiu cum pot obtine un recurs simplu?
acea decizie spune ca
In cazul plângerii formulate împotriva rezoluţiei, ordonanţei şi dispoziţiei din rechizitoriu, prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale sau clasarea, instanţa investită nu poate pronunţa soluţia prevăzută de art.2781 alin.8 lit.c din Codul de procedură penală.

deci cum ma poate ajuta pe mine acest lucru?

Controlul ierarhic asupra solutiiilor procurorului de netrimitere in judecata se realizeaza prin interventia interna,din oficiu,a procurorului sef celui care a dispus-o sau prin sesizare externa de verficare ceruta de catre persoana vatamata,precum si de orice persoane ale caror interese legitime sunt vatamate

decizia nr 15706/2008

Alte discuții în legătură

Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Plângere contra rezloluþiei procurorului depusã direct la judecãtorie adinita adinita O plingere penala a fost solutionata de catre Procurorul de caz cu NUP,ulterior a fost atacata rezolutia la Prim Pr.,acesta a desfiintat rezolutia si a dispus ... (vezi toată discuția)
Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie ... (vezi toată discuția)