am omis sa mentionez ca suma de 35000 lei reprezinta doua contracte de credit diferite unul pentru suma de apx 15000 iar celalalt pentru suma de apx 18000, ambele pe numele meu la aceasi banca. unul este de nevoi personale iar celalalt reprezinta o refinantare la un credit existent la momentul respectiv la o alta banca. are banca dreptul sa cumuleze ambele sume astfel incat sa solicita o singura executare silita sau fiind doua contracte de credit diferite este obligata sa inainteze doua executari silite? va intreb deoarece urmeaza sa depun maine 7000 lei asa cum mi-au solicitat pentru amanarea executarii silite, insa ma gandesc ca sa achit in asa fel incat sa ramana pentru fiecare mai putin de 10000 pentru a evita executarea silita pe bunuri. atunci cand se trimita de la banca la executor acesta mai trebuie sa obtina la randul sau ceva de la judecatorie, acord sau ceva de genul acesta de la judecatorie (acestia intrand in vacanta judecatoresca pana in septembrie)?
sa inteleg ca daca achit in asa fel incat sa nu mai ramana decat o restanta de 10000 nu mai pot executa bunuriile, decat eventual sa pune popriri pe venituri. am inteles corect?
Am doua credite la unicredit bank care au fost declarate scadente anticipat, suma totala fiind de 35000 ron, au trimis o instiintare de declararea a creditelor scadente anticipat insa fara confirmare de primire, in momentul in care am intrat in posesia ei am luat legatura cu banca pt a stabili un plan de plata esalonata insa nu am putut ajunge la un acord cu ei, solicitandu-mi sa platesc in termen de 2 zile suma de 7000 ron iar apoi cate 5000 ron saptamanal lucru care imi este imposibil. O sa platesc atat cat o sa am posibilitatea deoarece doresc sa scad cat mai mult din suma insa am vb cu 2 reprezentanti diferiti ai bancii, unul mi-a spus ca o sa trimita dosarul catre executare silita (probabil executor judectaores) iar celalalt mi-a spus ca vor trimire dosarul catre firmele de recuperare specializate. intrebarea mea este daca in astfel de cazuri de declararea scadenta anticipate a creditului se mai transmite pt recuperare la firmele eos, coface, Kruk etc sau se trimite direct catre executor. Eu nu am bunuri pe numele meu decat venituriile lunare din salariu insa exista un coplatitor care are si un imobil (casa) pe numele sau (pe actul casei este trecuta si sotia sa ca proprietar), se poate ajunge la vanzarea imobilului pentru astfel de sume, mai intai trebuie puse poprire pe bunuriilor mobile sau se poate trece direct la executarea bunuriilor immobile, as putea sa ma inteleg cu executorul pentru a plati eu esalonat cea mai mare parte din suma si restul sa imi opreasca din salariu. Sau daca este indicat sa achit unul din credite integral ramanand astfel decat apx 15000 lei datorie catre banca?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o situatie: pe o intreprindere individuala s-a transmis o executare silita de catre un birou executoresc pentru o suma de 75000, facturi neaachitate catre un furnizor. Pe acest II se deruleaza un contract de leasing unde mai sunt doi ani de plata. Pot sa se "atinga" de aceasta masina luata in leasing (as vrea ca ratele la leasing sa le platesc in continuare), ma refer la aceasta executare care a fost transmisa. Si aceasta nefiind singura datorie existenta, mai sunt alti 2 furnizori la care se inregistreaza facturi restante, se mai poate cere in aceasta etapa falimentul de catre administrator, se poate demonstra prin actele contabile ca venituriile pe firma au fost 10% chiar mai putin din valoarea datoriilor existente. Si daca se cere falimentul ce se intampla cu leasingul? va multumesc.