Am un contract incheiat cu Telekom, in mai 2013 in valoare de 32 euro pe luna, abonament nelimitat + 1 gb trafic net.
In vara anului 2014, mama mea a incheiat acelasi abonament, cu 16 euro pe luna, insa in loc de 1 gb net, a primit 2gb. Am sunat la ei si i-am rugat, avand posibilitatea sa trec la alt plan tarifar fara costuri, atat timp cat noul plan tarifar este cel putin la fel de scump. Le-am spus ca nu ma intereseaza sa imi scada valoarea contractuala, dar sa-mi mai ofere acel 1 gb de net in plus. Am primit raspuns negativ. M-am suparat si nu l-am mai platit, serviciile au fost oprite in prima luna dupa ce nu l-am mai platit.
Am fost sunat de cateva ori pe noul numaru (nu stiu de unde au facut rost de el) si mi-au spus sa-mi platesc datoria (1300 de lei, probabil inca 1 an din contract). Intre timp am fost plecat din tara, iar acum am primit o scrisoare, de la un executor judecatoresc, cum ca, datoria mea a fost vanduta catre o firma de recuperari creante, care urmeaza sa ma execute.
Stiu ca, legea nr.193/2000 ma protejeaza impotriva platii unei taxe de reziliere abuzive, stipulate in contractul cu Telekom.