avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate vlaicuia

Activitate vlaicuia

Buna ziua,

Am un contract incheiat cu Telekom, in mai 2013 in valoare de 32 euro pe luna, abonament nelimitat + 1 gb trafic net.
In vara anului 2014, mama mea a incheiat acelasi abonament, cu 16 euro pe luna, insa in loc de 1 gb net, a primit 2gb. Am sunat la ei si i-am rugat, avand posibilitatea sa trec la alt plan tarifar fara costuri, atat timp cat noul plan tarifar este cel putin la fel de scump. Le-am spus ca nu ma intereseaza sa imi scada valoarea contractuala, dar sa-mi mai ofere acel 1 gb de net in plus. Am primit raspuns negativ. M-am suparat si nu l-am mai platit, serviciile au fost oprite in prima luna dupa ce nu l-am mai platit.

Am fost sunat de cateva ori pe noul numaru (nu stiu de unde au facut rost de el) si mi-au spus sa-mi platesc datoria (1300 de lei, probabil inca 1 an din contract). Intre timp am fost plecat din tara, iar acum am primit o scrisoare, de la un executor judecatoresc, cum ca, datoria mea a fost vanduta catre o firma de recuperari creante, care urmeaza sa ma execute.

Stiu ca, legea nr.193/2000 ma protejeaza impotriva platii unei taxe de reziliere abuzive, stipulate in contractul cu Telekom.

Ce ma sfatuiti sa fac?