avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate Deliaionescu

Activitate Deliaionescu

Buna ziua

Daca intrunesc conditiile pentru a primi indemnizatia de crestere copil (conform noii legi), nasc in Romania si depun dosarul pentru a primi aceasta indemnizatie insa la o luna sau doua dupa nastere, ma mut din Romania, tot in UE (Germania), mai pot primi in continuare indemnizatia?

Multumesc.

Răspuns la discuția Indemnizatie CIC
Buna ziua

revin cu o intrebare.

Daca la momentul nasterii, nu mai sunt angajata insa intrunesc conditia cu cele 12 luni lucrate in ultimele 24 (chiar mai multe, voi avea vreo 14 lucrate), ma intreb ce se intampla oare cu conditia a 42 de zile de concediu lauzie, esentiala pana acum pentru intrarea in CIC.
Insa daca eu nu voi fi angajata, nu am cum sa obtin concediu medical.

Multumesc,
Răspuns la discuția Indemnizatie CIC
Ma scuzati ca insist insa nu inteleg si ma intereseaza in mod direct si urgent si ma intrebam daca ceialalti au inteles si doar mie imi e neclar sau nu stie nimeni deocmandata.

Daca am 12 luni lucrate in primul an si 12 nelucrate in al doilea. Se iau in considererare veniturile din primul an sau nu?

Media ultimelor 12 ar insemna 0, in cazul dat. Se va face media primului an sau se va primi doar indemnizatia minima?

Multumesc mult

Răspuns la discuția Indemnizatie CIC
Dar daca nu sunt lucrate o mare parte din aceste ultime 12 luni? Daca exista numai 1 luna lucrata in ultimele 12 iar celelate sunt in anul anterior? Pentru ca legea vorbeste de 12 luni in cadrul a 24 luni.
Buna ziua

are cineva idee cum se va calcula indemnizatia conform noii legi (nu cred ca a fost promulgata inca, nu) pentru cineva care a a avut venituri timp de 13 luni in ultimele 24? Adica a obtinut venituri in primele 13 iar in ultimele 7, nu a obtinut deloc?
Se face media ultimelor 12 lucrate?

Dar daca in aceste 24 de luni, a avut un venit timp de 13 luni relativ mare iar in ultimele 7 a primit minimul pe tara?
I-ar fi mai benefic sa nu se angajeze dupa cele 13 luni?

Multumesc