avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil -
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil -

Buna ziua

Daca intrunesc conditiile pentru a primi indemnizatia de crestere copil (conform noii legi), nasc in Romania si depun dosarul pentru a primi aceasta indemnizatie insa la o luna sau doua dupa nastere, ma mut din Romania, tot in UE (Germania), mai pot primi in continuare indemnizatia?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 5 August 2016
OUG 111/2010
art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
.......

art.16
....
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
....
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o întrebare legata de indemnizatia de crestere ... SIMONA1306 SIMONA1306 Bună ziua! Am o întrebare legata de indemnizatia de crestere copil și plecarea din tara. Îmi poate spune cineva cum se poate proceda pt a primi ... (vezi toată discuția)
Sunt în ccc și doresc să mă mut împreună cu familia în alt stat ue. pot beneficia acolo de indemnizație? Dyana2 Dyana2 Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil in Romania si urmeaza sa ma mut impreuna cu sotul intr-un alt stat membru UE. Din moment ce nu as mai primi ... (vezi toată discuția)