avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Am o întrebare legata de indemnizatia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Am o întrebare legata de indemnizatia de crestere ...

Bună ziua! Am o întrebare legata de indemnizatia de crestere copil și plecarea din tara.
Îmi poate spune cineva cum se poate proceda pt a primi indemnizatie de crestere copil dacă părinții pleacă în SUA. Contractul soțului se încheie în tara și se deschide acolo. Contractul soției se suspenda, ea urmând sa nască la final de septembrie în SUA, deci copilul va primi cetățenie americana. Având în vedere ca soția a realizat venituri in ultimele 12/24 luni are acest drept, nu? Actele de ex se pot depune prin procura? Statul roman ii va achita acest drept? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 29 Mai 2021
OUG 111/2010
art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.
.....

art.16
(2) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
........
h) în situația în care beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute la art. 12;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultare- indemnizație ccc vilceleandaniela vilceleandaniela Fiica mea are un baietel de 5 luni si primeste indemnizatie de crestere a copilului (este minora,casatorita,eleva) . Intrebarea mea este: 1.-daca nu mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - Deliaionescu Deliaionescu Buna ziua Daca intrunesc conditiile pentru a primi indemnizatia de crestere copil (conform noii legi), nasc in Romania si depun dosarul pentru a primi ... (vezi toată discuția)
Icc AnamariaT91 AnamariaT91 Bună ziua. Am o întrebare. .. Cum se procedează cu indemnizatia de crestere copil cazul în care plec temporar cu soțul si fetița în străinătate? ... (vezi toată discuția)