avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate Marian1966

Activitate Marian1966

Buna ziua!
Doresc sa stiu daca am dreptul legal de a intra in casa parinteasca, fara acordul tatalui, care este la caminul de batrani, iar mama este decedata, dar nu s-a facut succesiunea!
Mentionez ca suntem doi mostenitori legali, respectiv eu, si fratele meu!
Buna ziua! Va rog sa-mi spune-ti ce lege este
Buna ziua! La data de 25.11.2000, am vandut cu contract de intermediere vanzare printr-o firma din Constanta,unde aveam domiciliul in momentul respectiv, un autoturism inmatriculat in Bucuresti sector 2,tot pe numele meu, la data achizitionarii, avand domiciliul in Bucuresti sector 2, fara sa il radiez de la financiar sector 2 Bucuresti.
Dupa aproape 22 de ani, mai exact pe 10.01.2022,primesc instiintare de la Directia Venituri Buget Local sector2 Bucuresti, Serviciul Recuperare Creante Persoane Fizice ,privind poprirea(blocarea) unui cont detinut de catre mine la CEC BANK,pentru suma de 2.023 lei reprezentand creante impozit mijloc transport plus cheltuieli executare.
In contractul de vanzare,ultimul punct prevede cumparatorului ca este obligat ca in termen de 30 de zile sa inmatriculeze vehiculul pe numele sau.
Nu am primit alta instiintare sau adresa timp de 21 de ani.
As dori sa-mi spune-ti, va rog, ce prevede legea in acest sens.
Nu am putut lua legatura cu cel caruia am vandut autoturismul.
M-am pensionat din cadrul MAI in anul 2016,luna Octombrie, iar la pensie mi s-a calculat plata pt semnul onorific in serviciul patriei de 15 ani,cu toate ca am activat 22 de ani. In anul 2017,am actionat in judecata IPJ Constanta, si in hotararea ramasa definitiva , obliga IPJ Constanta sa mi se acorde semnul onorific in serviciul patriei de 20 de ani,implicit recalcularea pensiei.
Pot cere in instanta, plata retroactiva aferenta perioadei 01 Octombrie 2016-31 Decembrie 2017,cand am avut pensia diminuata,datorita faptului ca nu mi s-a acordat de la inceput semnul onorific in serviciul patriei de 20 de ani,la care aveam si am in continuare dreptul?
Conform codului de procedura penala,mandatul de aducere, poate fi exercitat doar o singura data. In ce condiții se pot emite mai multe mandate de aducere pt aceeași persoana,daca persoana in cauza nu s-a prezentat pt ca nu mai locuia la adresa de domiciliu si ulterior la noul termen avea probleme medicale care imediat nu puteau fi demonstrate cu act medical?
Ce i se poate întâmpla unui martor dintr-o cauza penala cu minori,daca acum este major si nu s-a prezentat la data mandatului de aducere cu toate ca a mai fost audiat anterior de către politie si instanța judecatoreasca?