avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata retroactiva pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata retroactiva pensie

M-am pensionat din cadrul MAI in anul 2016,luna Octombrie, iar la pensie mi s-a calculat plata pt semnul onorific in serviciul patriei de 15 ani,cu toate ca am activat 22 de ani. In anul 2017,am actionat in judecata IPJ Constanta, si in hotararea ramasa definitiva , obliga IPJ Constanta sa mi se acorde semnul onorific in serviciul patriei de 20 de ani,implicit recalcularea pensiei.
Pot cere in instanta, plata retroactiva aferenta perioadei 01 Octombrie 2016-31 Decembrie 2017,cand am avut pensia diminuata,datorita faptului ca nu mi s-a acordat de la inceput semnul onorific in serviciul patriei de 20 de ani,la care aveam si am in continuare dreptul?

Alte discuții în legătură

Lucru dupa pensionarea limita varsta. Mihai53 Mihai53 Buna ziua, Pentru sotia mea, care este cadru didactic suplinitor gr II cu contract de munca pe perioada determinata ( 01 septembrie 2016- 31 august 2017) ma ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensii m.a.i. doru58 doru58 Nu mai inteleg nimic!!!...Daca am iesit la pensie din M.A.I., in luna iulie 2013, am dreptul la recalculare?...Precizez ca, am depus o cerere in acest sens. ... (vezi toată discuția)
Stie cineva raspunsul?rog ajutor................ inginerautocad inginerautocad La 13.06.2011 pensionat anticipat.La 13.06.2016 transformat pensia anticipata in limita de varsta. Pot cere recalculare pensie datorita aplicarii legii ... (vezi toată discuția)