avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate mihaivalentin

Activitate mihaivalentin

Buna seara.Va multumesc mult pentru raspuns!Daca nu am fost casatoriti,referindu-ma la mama copilului si la mine,art 397 se poate aplica? Am observat ca mentioneaza ceva in legatura cu divortul.Sunt un pic confuz,deoarece am consultat deja un avocat(am semnat si un contract cu un onorariu destul de piperat) si mi-a spus clar ca intentia reclamantei este de a-mi elimina dreptul de a lua decizii asupra copilului insa vroiam sa ma asigur.Contextual judecand,ma gandesc ca daca ar fi invocat corect art 398,structura solicitarii de la punctul a) ar fi trebuit sa fie urmatoarea :Exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.Ori pana la "Exercitarea autoritatii parintesti in comun" este o diferenta care ar fi atras atentia.Din punctul meu de vedere,probabilitatea de a fi gresit invocand art 398 in loc de 397 este mult mai mare.
Buna seara.In urma cu putin timp am primit o cerere de chemare in judecata prin care reclamanta,referindu-ma la mama copilului meu imi solicita urmatoarele :
a)Exercitarea autoritatii parintesti in comun;
b)Stabilirea locuintei fiicei mele in temeiul art. 400;
c)Obligarea mea la plata unei pensii alimentare in cuantum de 1/2 din salariul meu;
d)Obligarea mea la plata cheltuielilor de judecata,pentru urmatoarele motive... Si ca motive invoca foarte multe acuzatii pe care nu le poate dovedi,pentru a ma denigra.Solicitarea si lista motivelor se incheie cu "In drept,art 398,400 si 503 N.C.civ."

Am observat ca invocand art. 398,practic solicita ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de unul dintre parinti,mai exact de catre mama.

Intrebarea mea este: Daca la punctul a) al solicitarii mentioneaza ca ar dori ca exercitarea autoritatii parintesti sa se faca de ambii parinti,de ce ar invoca art. 398 la finalul solicitarii.Este vorba despre o greseala sau este pur si simplu o strategie? Care din cele doua puncte ar fi prioritare si de care s-ar tine cont?

Va multumesc!