avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate songushu

Activitate songushu

Am cittit
Art. 277. [definitia functiei de conducere]
(1) In sensul prezentului cod, functiile de conducere sunt cele definite prin lege sau prin reglementari interne ale angajatorului.

Asta ar presupune ca printr-o reglementare interna a firmei se poate defini un superior ierarhic din afara firmei pentru ca nu vad o restrictie in aceasta definitie.

Am citit si articolul acesta despre functii de conducere
[ link extern ]
dar se refera doar la functia suprema de conducere intr-o firma (adiministriator, director)

Eu ma refer la cazul asta:
Sa zicem ca sunt 200 de angajati intr-o firma. Exista angajatii simpli care au un sef, sa-i zicem "people manager" in cadrul firmei. Acesti people manageri ar putea fi condusi in organigrama de un manager din afara srl-ului? Sau trebuie condusi neaparat de administratorul/directorul SRL-ului?
Daca ar fi condusi din afara asta nu inseamna ca administratorul SRL-ului nu mai exista, ci doar ca nu este superiorul ierarhic ar acestor people manageri.




ce inteleg eu din articolul 10:
a) managerul direct nu este definit
b) angajatorul este o entitate persoana fizica sau juridica.

In sensul asta as vedea asa: Eu ca angajat in Romania la o persoana juridica detinuta 100% de alta persoana juridica din alta tara dar reprezentata legal ca administrator de o persoana fizica din Romania (sa-i zicem general manager) prestez munca ptr angajator conform contractului individual de munca.
Cum se organizeaza angajatorul intern este definit la art.40 mai sus mentionat
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;

adica dupa niste reguli interne el ar putea sa defineasca superiori ierarhici din alta tara de la firma mama sau superiori ierarhici interni.

Dar nu exista ceva in codul munci care il face pe superiorul ierarhic responsabil ptr subalternii sai, ptr lucruri gen accident de munca sau alte lucruri asemanatoare?


Buna, exista vreun temei legal ptr afirmatia "un angajat dintr-o firma inregistrata in Romania nu poate raspunde in fata unui manager dintr-o firma mama inregistrata in alta tara, ci doar in fata unui manager din aceasi firma din Romania" ?
Sau exista vreo lege care sa clarifice aspecte legate de subiectul asta?