avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Organigrama unei societati comerciale cu capital privat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Organigrama unei societati comerciale cu capital privat

Buna ziua,

Puteti sa-mi spuneti, va rog, care este baza legala pentru intocmirea Organigramei?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: songushu , utilizator 09:58, 25 Aprilie 2016
Bunul-simt managerial.
Codul Muncii:
art.40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
.....

Codul Civil
art. 187: Elementele constitutive
Orice persoana juridica trebuie sa aiba o organizare de sine statatoare si un patrimoniu propriu, afectat realizarii unui anumit scop licit si moral, in acord cu interesul general.
Va multumesc!
Buna, exista vreun temei legal ptr afirmatia "un angajat dintr-o firma inregistrata in Romania nu poate raspunde in fata unui manager dintr-o firma mama inregistrata in alta tara, ci doar in fata unui manager din aceasi firma din Romania" ?
Sau exista vreo lege care sa clarifice aspecte legate de subiectul asta?
Am putea deduce din art.10 C.mun.: Contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu.

Alte discuții în legătură

Schimbare superior fara a anunta oficial angajatul. refuza sa semneze noua fisa a postului. ddd_77 ddd_77 Buna ziua! S-a modificat organigrama firmei si unuia dintre angajati i s-a schimbat superiorul. Angajatul nu a fost anuntat oficial de ce a aparut aceasta ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? cum identific daca am o functie de executie sau de conducere? diana_ro diana_ro Buna ziua, Din Codul muncii: Art. 81 (4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut ... (vezi toată discuția)
Decizii angajator costel58 costel58 As dori o lamurire asupra urmatorului aspect: Ce se intelege prin \\"decizie unilaterala a angajatorului\\" in legatura cu incheierea/executarea/modificarea ... (vezi toată discuția)