Multumesc de rasuns Mai am o intrebare La lucrarile de montare parazapezi sunt obligati sa participe cu bani toti proprietarii chiar daca nu locuiesc in bloc ? La fel si pentru raspunderea cilvila si penala raspund toti proprietarii sau doar cei care locuiesc la momentul evenimentului
in bloc ?
Locuiesc la bloc iar pe terasa blocului s-a construit mansarda. Una din fatadele acoperisului este orientat pe sud iar dupa ce zapada se depune au loc caderi masine de zapada daca soarele este prezent . Pana acum s-au distrus numeroase masini si ma mir ca nimeni nu a fost ranit de turturi sau zapada .
Vreau sa responsabilizezi oamenii din bloc si sa le propun sa montam instalatie de givrare pe acoperis sau macar parazapezi.
De asemenea va rog sa ma ajjutati cu un raspuns in legatura cu raspunderea penala si civila pentru cazul in care o persoana este ranita sau mai rau omorata de zapada de pe acoperit sau de turturi de gheata .
O a doaua intrebare este legata de refuzul asociatei de a efectua aceste lucrari . Daca ii dau in judecata si asociatia pierde procesul sunt si eu pus la plata cheltuielilor de judecata ?
Buna ziua ,
Am citit posturile de mai sus pentru ca sunt confruntat cu o situatie asemanatoare dar din partea cealalta si anume :
Am cumparat o casa iar peretele vecinului este facut pe hotar . Pe acel perete sunt 2 fereste ( cred ca 60x 60 cm ) nici macar nu mai au geam si prin care iese un miros foarte urat .
Dupa cate am inteles ferestrele daca sunt incluse in planul casei sunt legale desi nu stiu daca a fost un acord cu fostul proprietarul el nemailocuind acolo de 4-5 ani ( a decedat).
Intrebarea este cum pot afla daca ferestrele sunt parte din planul casei sau nu ? unde sa ma interesez?Cui sa ma adresez ?
Acel imobil este parte din mai multe imobile insiruite si nu pot afla cine este proprietarul, acolo locuind chiriasi .Cum pot afla cine este proprietarul ?
Dupa ce voi daca acele ferestre sunt mentionate in proiectul casei ( casele sunt foarte vechi)
ma voi gandi cum voi actiona mai departe .
Multumesc si astept raspunsul vostru avizat.