avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate marinelaciuchi

Activitate marinelaciuchi

Buna ziua!
Am fost chemata in judecata de un coleg de serviciu pentru ca am facut parte dintr-o comisie de contestatii in vederea ocuparii unui post in cadrul institutiei la care lucrez. A dat in judecata institutia, dar si personal, pe fiecare membru al comisiilor de concurs si de contestatii(alti colegi ai nostri).
Pot solicita conducerii ca pe toata perioada desfasurarii procesului raporturile mele de munca cu aceasta persoana sa fie intrerupte(mi-a facut referate de sesizare catre conducerea institutiei ca am refuzat sa-i raspund la provocari)?
Ce sanse si ce solutii am sa limitez contactul cu aceasta persoana atata timp cat sarcinile noastre de serviciu se intersecteaza periodic?
Am fost numita membru intr-o comisie de contestatii pentru ocuparea unui post de sef serviciu. Una din conditiile impuse de conducerea institutiei pentru participarea la concurs nu a fost indeplinita de catre una din candidate(era vorba de o vechime in specialitatea studiilor de minim 10 ani). In procesul verbal intocmit ca urmare a contestatiei candidatei respective, se specifica motivul pentru care comisia de solutionare decidea ca fiind nefondata contestatia.
Candidata respectiva a dat in judecata, personal, fiecare membru al comisiei de concurs si de contestatii si institutia organizatoare a concursului.
Cum ar trebui sa procedez in acest caz si ce legislatie pot invoca?
Buna ziua!
In urma unui control ITM, la institutia la care lucrez, am constatat un calcul eronat al salariului din 1.03. 2014 pana in prezent. In data de 10.02.2015 am facut o cerere catre institutie de recalculare a salariului, cerere pe care am mentionat ca o voi folosi ca plangere prealabila in cazul in care nu sunt multumita de raspunsul primit. Institutia mi-a raspuns in termenul legal si, desi recunoaste ca exista diferente in minus la salariu, lasa in seama unei hotarari judecatoresti corectia salariului si, implicit, recuperarea prejudiciului. In data de 11.02.2015 am depus o actiune la Sectia de Contencios Ad-tiv si Fiscal. Hotararea judecatoreasca luata de instanta invoca tardivitatea actiunii mele. Mi-am bazat actiunea pe Legea 554/2004, art. 11, alin. (1), lit. a).
Are sens un recurs in acest sens? Pe civil am vreo sansa?
Va multumesc mult pentru raspuns!