avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate LoryF

Activitate LoryF

Ce inseamna ca esti inscris in registrul agricol?? Nu exista titlul de proprietate pe teren, dar bunica m-a trecut in registrul agricol la primarie. Ce valoare are?? Sunt proprietar? Terenul acesta mai intra la succesiune sau rezulta ca si vandut? Un raspuns urgent.
Buna seara. Am si eu o nelamurire. Bunica mea a murit acum 2 luni. O parte din terenurile pe care le detinea au fot impartite intre frati in timpul vietii. Acum dupa ce au murit amandoi, trebuie facuta succesiunea, dar bunica a refuzat sa ia titlul de proprietate pentru celelalte 7 terenuri cat a fost in viata. Acum cand mama a fost la primarie sa intrebe care sunt procedurile pentru succesiune, a aflat ca in registrul agricol din primarie pe 5 dintre terenuri apare unul dintre frati. Intrebarea mea este ce valoare ar faptul ca el este trecut in registru, atata timp cat pe acele terenuri nu exista inca titlul de proprietate? Adica la succesiune intra si aceste 5 terenuri pe care el este trecut? El este trecut doar in registru, nu are alte acte de proprietate. Va rog sa ma lamuriti. Multumesc
Sa va explic urmatoarea situatie: Exista un teren de 70 ARI si 3 frati. Mama acestora, vrea sa imparta terenul astfel 2 frati cate 25 Ari si un frate 20 Ari. Cheama un inginer si masoara terenul, face un document fiecare ce parte are, fiecare dintre frati semneaza. Hartia resprectiva ramane la unul dintre frati, care impreuna cu celalalt se duc la notar, urmatoare zi fara sa il anunte si pe al 3-lea. Notarul vede ca pe hartia de la inginer sunt trecute 3 persoane, si intreaba unde este a 3-a persoana. Cei 2 spun ca nu o mai intereseaza sa ia terenul, iar notarul face actul doar pentru cei 2; 50 Ari pentru unul si 20 pentru altul. Al 3-lea frate mai poate sa isi recupereze terenul care i se cuvine?? Cum este posibil ca notarul sa face acte doar pentru cei doi daca sunt 3 frati?? Multumesc pentru raspuns.