avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate CristinaAngh

Activitate CristinaAngh

Va multumesc tare mult pentru raspuns. Am sa merg mai departe cu plangerea.
Precontractul specificat ca daca pana la data de 20 aprilie casa nu este gata vanzatorul se obliga sa ii dea comparatorului dublul avansului platit. Insa eu zice ca a amanat lucrarile pentru ca creditul era inca in procesare si oricum nu am fi reusit sa obtinem banii de la banca pana in data de 20Aprilie. Insa asta este tot din cauza lui ca nu a specificat toate detaliile in momentul in care s-a incheia contractul. Aici banuiesc ca e si vina agentiei. Ei ar trebuie sa ii explice clientului toate informatiile legate de vanzare nu sa faca cumparatorul sa dea avans doar ca sa isi ia ei comision.
Buna ziua,

Am nevoie de o părerea dumneavoastră. Mama mea cauta sa cumpere o casa. A mers la o agenție care i-a prezentat o casa in construcție care trebuia sa fie gata la 20 Aprilie. S-a hotărât sa dea avans la casa si a încheiat un precontract in care era specificat ca, casa se va preda pe data de 20 Aprilie si cele ce trebuiesc sa fie gata la predarea casei plus suma care s-a dat avans. Cand am început sa strâng actele pt pregătirea dosarului pt creditul ipotecar am descoperit ca cel ce vinde nu dorește din anumite motive sa treacă casa pe numele lui si dorește sa treacă totul pe numele celui ce cumpara(lucru specificat in precontract ca cesiune de autorizație). Ne-a explicat de ce vrea sa facă toate lucrurile astea si pana la urma am zis ca ar fi ok, insa cu 3 saptamâni înainte de termenul de predare am nedescoperit tot felul de nereguli legate de construcție ( apa de la baie la bucatarie era trasa prin fata casei, țevile aflându-se la nici 20 cm adâncime, nu se putea intra cu masina in curte deoarece gardul care urma sa fie deramat era de fapt gardul vecinului si era ridicat legal, si multe altele). Întrebarea mea este următoarea: se poate face ceva sa recuperam suma daca ca avans ținând cont de neregulile găsite si faptul ca casa nu este nici acum finalizată? Țin sa precizez ca, precontractul nu s-a semnat la notar ci la agenția imobiliară.

Multumesc anticipat