Am urmatoarea speta. In anul 2016 (iunie) dupa ce s-a depus 101 pt anul 2015 pt o firma, s-au rectificat toate declaratiile 100 la anul 2015. Pt luna iunie 2015 s-a rectificat gresit ()ex suma initiala 1.000 suma corectata 50.000, adaugandu-se din greseala un 0 adica corect ar fi fost suma corectata 5.000|), Dupa 20 de zile se rectifica din nou cu suma corecta 5.000. Acum Anaf-ul vine si stabileste penalitati si dobanzi de intarziere la suma mare de 50.000, practic la o suma nedatorata de contribuabil. E corect? Ei zic ca se platesc penalitati pt greseala. Un articol de lege are cineva?
Multumesc!
Da sigur, vei beneficia de stimulent pana va implini copilul varsta de 3 ani. Legea zice ca vor beneficia de prevederile noi legii si cei aflati in plata stimulentului la data de 1 iul 2016. Si vei beneficia de stimulent de la data revenirii la munca, nu dupa ce implineste copilul 1 an. Dupa noua lege nu mai este concediu de 1 an.Depune dosar la protectia sociala ca sigur primesti stimulent
Da, legea e legea stiu, dar au fost cazuri concrete in care tatal a mers cu raport pt aprobare si comandantul nu a semnat. Si eu tot asta ii zic sotului ca e legea, e obligatoriu de luat
Cu luna tatalui sunt lamurita, el ar vrea sa o ia dar nu i se acorda. In aceasta situatie vom pierde luna tatalui, eu ma reintorc la munca din 17 aug.
Intrebarea era mai mult legata de stimulent. Cu cat timp trebuie sa ma intorc mai repede ca sa beneficiez de stimulentul de insertie in conditiile legii 66/2016, unde se precizeaza :
"(2) Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) şi (2)."
Eu inteleg ca primesc stimulent daca ma intorc inainte sa implineasca copilul 1 an si 10 luni.In acest caz, nu mai intra in discutie nici luna tatalui, corect? Pt ca eu voi fi in stimulent.
Buna ziua
Momentan sunt in CCC pana in 17 sept, cand va implini copilul 2 ani. Potrivit noi legi, daca ma intorc la munca mai repede cu 60 zile, respectiv 17 iul, beneficiez de plata stimulentului de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului.
Ce se intampla cu luna tatalui, care e obligatoriu de luat? Trebuie, de fapt, sa ma reintorc la munca din 17 iunie ca sa beneficiez de stimulent, 17aug-17 sept fiind luna tatalui? In luna tatalui beneficiez de stimulent? Mentionez ca la serviciul sotului nu vor sa aprobe luna tatalui (MAPN).