avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Penalitati si dobanzi pt sume nedatorate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Penalitati si dobanzi pt sume nedatorate

Am urmatoarea speta. In anul 2016 (iunie) dupa ce s-a depus 101 pt anul 2015 pt o firma, s-au rectificat toate declaratiile 100 la anul 2015. Pt luna iunie 2015 s-a rectificat gresit ()ex suma initiala 1.000 suma corectata 50.000, adaugandu-se din greseala un 0 adica corect ar fi fost suma corectata 5.000|), Dupa 20 de zile se rectifica din nou cu suma corecta 5.000. Acum Anaf-ul vine si stabileste penalitati si dobanzi de intarziere la suma mare de 50.000, practic la o suma nedatorata de contribuabil. E corect? Ei zic ca se platesc penalitati pt greseala. Un articol de lege are cineva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: marin05 , utilizator 18:18, 16 Decembrie 2016
Eu zic ca este abuz in serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in d200. cum procedez si ce penalizari se aplica? monovertex monovertex Buna ziua, Am avut un PFA in 2015, pe care l-am inchis la sfarsitul anului. La depunerea D200 (la inceputul lui februarie 2016) am facut o greseala in ... (vezi toată discuția)
Rectificativa decl 101 me.elena me.elena Buna ziua Am urmatoarea problema: am o sociatate care in momentul in care am scos de la adm fin fisa sintetica am descoperit ca are de plata o suma care a ... (vezi toată discuția)
O mana de ajutor Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Apelez la dv., pentru ca, firma neavand activitate, nu mi-am permis un contabil. In perioada functionarii impozitului minim, (sase trimestre), fiind ... (vezi toată discuția)