avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate danbala

Activitate danbala

Multumes pentru detalii dar pentru mine pare ca nu se aplica/respecta prevederile Conventiei de la Haga. Mentionez ca procura a fost intocmita in limba romana si engleza si apostilata conform prevederilor internationale. In acelasi timp notarul local este vorbitor de limba romana si engleza aceasta mentionandu-se in cuprinsul procurii in acelasi timp procura a fost contra semnata de un martor deasemenea vorbitor de limba romana si engleza. In opinia mea cred ca procura a indeplinit toate prevederile conventie pentru a putea fi valida in Romania fara a fi necesara autentificarea la Ambasada or Consulat.
Procura a fost intocmita in forma ceruta de catre un notar din Romania dar a fost legalizata de catre un notar local din USA and autentificata cu apostila conform Conventie Haga. Dar notarul din Romania solicita ca Procura sa fie autentificata de catre Ambasada RO in USA pentru ca procura sa fie valabila.Prevederile conventie sunt foarte clare ca nu este necesara autentificare de catre ambasada sau consulat atata timp cat procura a fost intocmita de catre un notar local si autentificata cu apostila.Inca nu sunt lamurit asupra acestui aspect.
Am intocmit o procura de vanzare, notarizata de un notar public din USA si autentificata cu apostila conform Conventie de la Haga. Totusi notarul din Romania nu validazea aceasta procura si solicita ca procura sa fie autentificata la Ambasada. Intrebarea mea este daca aceasta este o incalcare a conventiei de la Haga si de ce notarul nu valideaza procura cu apostila?