avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate kissmargit

Activitate kissmargit

La ce pot sa ma astept?
In urma cu aproape 4 luni, in 25 mai, am facut o comanda online pentru niste jucarii, care au ajuns prea tarziu, din acest motiv am cerut returnarea lor.
La acelasi magazin in 3 iunie am facut o comanda telefonica, unde am mentionat, ca am de primit 95 lei inapoi, iar domnisoara cu care am vorbit, mi-a spus ca scade din comanda 75 lei, diferenta find retinuta pentru transportul returului. Am primit o jucarie in valore de 75 lei, care inca sta nedesfacuta.
Astazi, 12 septembrie ma suna un domn de la magazinul respectiv, si ma atentioneaza ca am primit o jucarie in schimb, iar ei mi-au si creditat contul cu 80 de lei in 2 iunie, asadar eu am o datorie de 80 de lei fata de firma repectiva. Am verificat extrasul de cont din 22 iunie si intr-adevar apare suma respectiva in extras. Am stat sa ma gandesc si i-am propus sa trimit jucaria inapoi, ca oricum sta nedesfacuta, dar nu a acceptat, spunand ca au trecut 30 zile alocate pentru returul produsului.
In acese conditii mi-a spus ca deoarece nu am rezolvat problema pe cale amiabila, o sa transmita departamentului (parca) juridic. In cateva minute mi-a aparut in cont o comanda ridicata custom discount pe factura scrie "discount punctual comanda nr.... - 80 lei" Ce trebuie sa fac?
Va multumesc, asta voiam sa aflu
Buna ziua
As vrea sa va povestesc ce mi s-a intamplat in anul 2000, stiu ca nu este de actualitate, tocmai din aceasta cauza as dori sa stiu, daca se mai poate face ceva.
Lucram la o farmacie, eram insarcinata in 7 luni, mai aveam o zi pana la concediul prenatal, pentru ca era o sarcina cu probleme. Inainte de inchidere cu 10 minute, farmacista cu care lucram s-a dus in birou, eu eram singura la vanzare. Au intrat doi indivizi, unul mi-a distras atentia, iar celalalt a urcat pe pervazul mesei si a luat banii din casa de marcat, dupa care au fugit. La strigatele mele colega a venit din spate, dar nu am mai avut ce face. Am sunat-o pe sefa farmaciei, care ne-a spus ca pe ea nu o intereseaza, a doua zi dimineata banii sa fie pusi la loc. Pe vremea aceea nu exista agent de paza sau buton de panica, cred ca nici firme de paza nu erau, iar la politia nici nu ne-am gandit sa sunam. Dimineata m-am dus la director, i-am povestit tot ce s-a intamplat, mi-a spus ca se va discuta in consiliul de administratie si ma vor anunta, ce s-a hotarat. Dupa un timp am auzit ca se discuta in spatele meu, ca noi doua am luat suma respectiva de bani si am impartit intre noi, si ce bine de mine, o sa am bani de scutece 3 ani de zile. Pana sa nasc, nu s-a intamplat nimic, dupa aceea un an de zile mi s-au retinut din bani rate, pana s-a completat suma respectiva. Atunci am lasat-o balta, eram fericita ca am un copil sanatos si nu ma mai interesa nimic, cu toate ca am avut un soc mare atunci si pana in ziua de azi am cosmaruri din cauza acelei intamplari. Sotul meu mi-a spus ca slava cerului, ca nu am patit eu ceva, ar fi putut sa-mi dea si in cap, sa ma piarda si pe mine, si copilul. Cum nu mai lucram acolo, am aflat dupa un an, ca o alta colega, tocmai cea care ma vorbea de rau a patit la fel dupa vreo 3 luni, iar ei nu i s-a retinut nici un ban din salariu. Farmacia este la periferia orasului si locuiau acolo cativa baieti, care formau o banda, care se ocupa de furturi de buzunare. Ii cunosteam deja pe toti, de multe ori ii vedeam in actiune, cum furau de la clientii din farmacie dar nu aveam curajul sa spunem nimic, pentru ca la un magazin de langa farmacie o vanzatoare a atentionat o clienta si la terminarea programului hotii au asteptat-o si au taiat-o pe fata cu o lama de barbierit.Totusi ideea ca suma aceea de bani mi s-a retinut din bani pe nedrept, nu-mi da pace nici pana in ziua de azi, ma gandesc sa redeschid discutia cu directiunea, dar nu stiu, daca as avea castig de cauza, o sa-mi spuna ca m-am trezit cam tarziu. Ar putea cineva sa ma ajute, sa-mi dea un sfat? Va multumesc, ca ati citit povestea mea