Buna ziua,
Am o intrebare foarte importanta in legatura cu schimbarea prenumelui meu, de mult timp mi-am dorit sa imi schimb numele dar faptul ca parintii mei au fost divortati iar familia mea neavand nici o legatura cu tatal meu biologic si neputand sa-l contacteze a facut asta imposibil (deoarece era o problema cu actele si tutela sau asa ceva ne-a spus avocatul mamei mele de atunci).
Ma rog...asta sa intamplat acum cativa ani, acum am implinti 18 ani si vreau sa-mi schimb numele dat de tatal meu biologic (dupa bunica din partea lui) si anume "Steluta" . Imi doresc un nume mai comun in acte si mai este si faptul ca nimeni nu imi spune asa ci ma numesc "Elena" (numele pe care mama a vrut sa mi-l puna daca tata nu ar fi intervenit).
Intrebarea mea este , pot sa-mi schimb prenumele ? Daca da, cum sa o fac ?
Multi spun ca e nevoie de un motiv solid si este imposibil , eu caut orice modalitate de a ma scapa de numele meu de nastere deoarece il detest si vreau sa-ma indentific legal dupa numele pe care ma cunosc apropiatii.
Daca imi puteti oferii informatii despre cum pot sa-mi schimb prenumele si daca este posibil sa folosesc ca motiv faptul ca ceilalti ma cunosc dupa un alt nume decat cel din acte , as aprecia ajutorul.