avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea prenumelui (Ajutor)
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea prenumelui (Ajutor)

Buna ziua,
Am o intrebare foarte importanta in legatura cu schimbarea prenumelui meu, de mult timp mi-am dorit sa imi schimb numele dar faptul ca parintii mei au fost divortati iar familia mea neavand nici o legatura cu tatal meu biologic si neputand sa-l contacteze a facut asta imposibil (deoarece era o problema cu actele si tutela sau asa ceva ne-a spus avocatul mamei mele de atunci).
Ma rog...asta sa intamplat acum cativa ani, acum am implinti 18 ani si vreau sa-mi schimb numele dat de tatal meu biologic (dupa bunica din partea lui) si anume "Steluta" . Imi doresc un nume mai comun in acte si mai este si faptul ca nimeni nu imi spune asa ci ma numesc "Elena" (numele pe care mama a vrut sa mi-l puna daca tata nu ar fi intervenit).
Intrebarea mea este , pot sa-mi schimb prenumele ? Daca da, cum sa o fac ?
Multi spun ca e nevoie de un motiv solid si este imposibil , eu caut orice modalitate de a ma scapa de numele meu de nastere deoarece il detest si vreau sa-ma indentific legal dupa numele pe care ma cunosc apropiatii.
Daca imi puteti oferii informatii despre cum pot sa-mi schimb prenumele si daca este posibil sa folosesc ca motiv faptul ca ceilalti ma cunosc dupa un alt nume decat cel din acte , as aprecia ajutorul.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 17:37, 3 Mai 2016
Nu este imposibil. Este o procedura administrativa.
Aveti toate detaliile mai jos:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui roxy17 roxy17 Buna seara! Am si eu o problema in legatura cu numele mai exact prenumele copilului meu care s-a nascut acum 2 luni. Povestea, pe scurt suna in felul urmator: ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil SDENYS23 SDENYS23 buna ziua as dori sa ami spuneti si mie in ce conditi pot schinba un prenume lo un bebelusi? pe fetita mea o cheama paula elena si as dori ca unul din cele ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume si prenume persoana majora bcory bcory Buna ziua, As dori sa cunosc care sunt posibilitatile legale de schimbare atat a numelui, cat si a prenumelui in cazul unei persoane fizice majore. Fac ... (vezi toată discuția)