avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume copil

buna ziua as dori sa ami spuneti si mie in ce conditi pot schinba un prenume lo un bebelusi? pe fetita mea o cheama paula elena si as dori ca unul din cele douo prenume sa nul mai poarte
Cel mai recent răspuns: SDENYS23 , utilizator 13:02, 26 August 2012
Da, se poate sa solicitati schimbarea prenumelui copilului dvs.pe cale administrativa. Trebuie sa va adresati la serviciul de stare civila de la docul de domiciliu. Aveti nevoie si de acordul tatalui copilului intrucat acesta este minor. Pentru inceput veti inainta o cerere la Monitorul Oficial, semnata de ofiterul de stare civila, dupa care dupa primirea monitorului la domiciliu va prezentati la starea civila. Veti avea actele de stare civila ale dvs.ale sotului si ale copilului in original si copii legalizate, declaratii pe proprie raspundere ca sunteti de acord cu schimbarea prenumelui minorului, eventual si niste declaratii ale bunicilor, a nasei de botez cum ca de fapt in familie si in societate il strigati pe copil mai mult cu prenumele y , decat cu x si ca doriti sa renuntati la unul dintre acestea. Cazierul fiscal si cel judiciar.Termenul de solutionare este undeva la 3 luni. Veti primi o dispozitie pe baza careia ii veti schimba certificatul de nastere al copilului. Personal, ambele nume sunt frumoase, Elena este nume sfant iar Paula inseamna mic, umil.

mersi de sfat dar as mai avrea un sfat de fapt eu vreau sa inlocuiesc elena cu un alt nume deoarece nasa care trebuia sa ami boteze fetita sa razgandit si nu as mai vrea sai poarte numele daca este la fel procedura ar fi super

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugarea unui prenume zuzzu zuzzu Buna ziua, as avea o intrebare, va rog: Imi poate spune cineva, daca se poate si daca da, cum as putea sa adaug un prenume copilului meu de 8 ani? Acte ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume Paul899 Paul899 Buna ziua, Doresc sa imi schimb prenumele din Marian in Paul, din urmatoarele motive : 1. Trebuia sa fiu botezat Paul, dar dat fiind faptul ca m-am nascut ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil JASMIN_MMARIA JASMIN_MMARIA pot sa schimb numele de familie al copilului meu din prima casatorie, cu numele de familie pe care-l am eu dupa a doua casatorie? (vezi toată discuția)