avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Adaugarea unui prenume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Adaugarea unui prenume

Buna ziua, as avea o intrebare, va rog:

Imi poate spune cineva, daca se poate si daca da, cum as putea sa adaug un prenume copilului meu de 8 ani?

Acte necesare, unde trebuie sa ma adresez, etc.

Multumesc anticipat, o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:49, 24 August 2012
Da, se poate sa solicitati schimbarea prenumelui copilului dvs.pe cale administrativa. Trebuie sa va adresati la serviciul de stare civila de la docul de domiciliu. Aveti nevoie si de acordul tatalui copilului intrucat acesta este minor. Pentru inceput veti inainta o cerere la Monitorul Oficial, semnata de ofiterul de stare civila, dupa care dupa primirea monitorului la domiciliu va prezentati la starea civila. Veti avea actele de stare civila ale dvs.ale sotului si ale copilului in original si copii legalizate, declaratii pe proprie raspundere ca sunteti de acord cu schimbarea prenumelui minorului, eventual si niste declaratii ale bunicilor, a nasei de botez cum ca de fapt in familie si in societate il strigati pe copil mai mult cu prenumele y , dar si cu cel de x si ca doriti sa le puneti pe amandoua. Cazierul fiscal si cel judiciar.Termenul de solutionare este undeva la 3 luni. Veti primi o dispozitie pe baza careia ii veti schimba certificatul de nastere al copilului.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil SDENYS23 SDENYS23 buna ziua as dori sa ami spuneti si mie in ce conditi pot schinba un prenume lo un bebelusi? pe fetita mea o cheama paula elena si as dori ca unul din cele ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie camiy23 camiy23 Buna, As dori sa imi schimb numele de familie. Prin casatorie nu mi-am schimbat numele de familie deoarece am avut niste probleme personale. As vrea sa va ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume copil 18 ani toadermarina toadermarina buna ziua . Baiatul meu a implinit varsta de 18 ani in luna aprilie anul acesta si el vrea sa-si schimbe prenumele pe cale administrativa .Noi parinti lui am ... (vezi toată discuția)