avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare prenume copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare prenume copil

Buna ziua.
As dori sa stiu daca pot schimba un prenume al copilului din certificatul de nastere, avand in vedere urmatoarea motivare: unuia dintre parinti nu ii place, sub nici o forma un prenume din cele 2 declarate si dorim sa il inlocuim. Stiu ca cererea de schimbare a prenumelui trebuie temeinic motivata. Nu este vorba ca pur si simplu ne-am razgandit, a fost situatie mai delicata la alegerea numelui, nu se pune problema ca ar fi un nume urat/ciudat, dar, ca parinti si urmare a unor discutii ulterioare avute in familie, dorim sa rectificam cat se poate de rapid aceasta problema. Mentionez ca acest copil este sugar si am vrea sa rezolvam conflictul familial pana in botez. Daca este posbila schimbarea prenumelui, avand in vedere motivarea anterioara, cam cat dureaza procedura de obtinere a certificatului modificat si ce costuri se impun in acest sens? Va multumesc anticipat. Va rog raspunsuri doar de la cunoscatori.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:12, 22 Octombrie 2014
Buna ziua,
Puteti schimba numele copilului depunand o cerere la Oficiul de Stare Civila, urmand ca aceasta sa fie examinata spre aprobare in termen de 15 zile lucratoare. De asemenea, puteti solicita si examinarea dosarului in regim de urgenta daca doriti.
Schimbarea prenumelui minorului se aproba mai usor decat a numelui, OG 41/2003 spune:
Schimbarea prenumelui minorului se poate cere oricând.

Procedura nu prea poate fi urgentata, cererea adresata primarului este doar primul pas iar aprobarea ei nu inseamna ca se modifica imediat certificatul.
Gasiti detalii aici (cereti detalii de la Starea Civila despre necesitatea cazierelor fiscal/judiciar, nu stiu daca e nevoie pentru ca e vorba de un minor dar nu el depune cererea)
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliminare prenume andrei252005 andrei252005 Buna ziua, doresc sa elimin un prenume din cele 3 pe care le are copilul meu. (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil SDENYS23 SDENYS23 buna ziua as dori sa ami spuneti si mie in ce conditi pot schinba un prenume lo un bebelusi? pe fetita mea o cheama paula elena si as dori ca unul din cele ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie Alex1307 Alex1307 Buna ziua! Am 26 de ani. Vreau sa-mi schimb numele de familie. Adica, nu mai vreau sa utilizez numele de familie al tatalui meu, ci as vrea sa-l preiau pe cel ... (vezi toată discuția)