avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare prenume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare prenume

Buna ziua,

Doresc sa imi schimb prenumele din Marian in Paul, din urmatoarele motive :
1. Trebuia sa fiu botezat Paul, dar dat fiind faptul ca m-am nascut pe 11 August, ai mei m-au botezat Marian pentru ca pe 15 August era Sfanta Maria (I know, don't judge me), insa parintii mei mi s-au adresat cu numele de Paul din momentul in care m-am nascut.

2. Toti prietenii mei, si majoritatea colegilor de la birou ma cunosc si mi se adreseaza cu numele de Paul, si asa ma prezint si sunt cunoscut in societate.

Problema mea este urmatoarea : am fost la starea civila, le-am spus ca doresc sa imi schimb numele pe baza alineatului "când persoana în cauză a folosit, în exercitarea profesiei, numele pe care dorește să îl obțină, făcând dovada cu privire la aceasta, precum și asupra faptului că este cunoscută în societate sub acest nume" , si doamnele de acolo mi-au spus ca nu imi pot primi dosarul daca nu le aduc si o dovada fizica (diploma, atestat) care sa le arate ca imi este asociat numele de Paul si la birou.

Le-am explicat doamnelor de acolo ca nu cred ca pot obtine asa ceva, deoarece diplomele si ce mai primim noi pe acolo contin intreg numele din buletin si sunt in sistemul companiei acele date.

Mi-au spus ca daca nu le prezint ceva de genul acesta, nu imi vor primi dosarul.

Aveti idee ce as putea sa fac? Sau daca exista vreo sansa prin care sa pot depun dosarul ?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

15 august Doina Elena Doina Elena Pe aceasta cale doresc sa adresez un sincer \"La multi ani\" tuturor Mariilor, Marianilor, Marinilor, Mioarelor, Marioarelor si altor doamne si domni cu nume ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil SDENYS23 SDENYS23 buna ziua as dori sa ami spuneti si mie in ce conditi pot schinba un prenume lo un bebelusi? pe fetita mea o cheama paula elena si as dori ca unul din cele ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume biancad14 biancad14 Buna ziua, De curand mi-am schimbat prenumele, mai exact am renuntat la numele de sfant pe care il aveam, iar acum am doar nume si prenume, fara nume de ... (vezi toată discuția)