Numele meu este Roxana, lucrez Reprezentant de vanzari in cadrul unei companii care se ocupa cu vanzarea echipamente din industria IT.
Vreau sa va relatez pe scurt cateva problem pe care le intampin la locul de munca, iar in masura in care aveti timp am nevoie de indrumare.
1)Orele suplimentare
In cadrul companiei, angajatorul, reprezentat de managerul de magazine ne cere sa facem frecvent ore suplimentare neplatite sub amenintarea " cui nu-I convine poate pleca"
2) Orele lucrate sambata si duminica
Deasemenea se lucreaza sambata si duminica, aceste zile nu se regasesc ca spor pe fluturas iar daca s-au gasit vreodata la suma era mentionat 1 leu.... este posibil. cat ar trebui sa reprezinte acest spor la un salariu net de 1400 ron pentru 8 ore lucrate sambata si duminica
3) Frecvent suntem siliti sa lucram cate 6 sau 7 zile in continuu, uneori au fost chiar si 3 zile cu program de 12 ore una dupa alta, neplatite ( s-a platit program normal de 8 ore)
4) una din cele mai grave - suntem deasemenea obligati sa facem inventare noaptea ( ora 18:00- 6:00 ) fara sa fim platiti , fara a se asigura apa sau mancare si fara a se asigura transport. A doua zi suntem chemati din ziua libera pentru o renumarare,
5) fisa postului - frecvent ni se atribuie alte sarcini si responsabilitati, total diferite de fisa postului. acest fapt se intampla datorita plecarii in masa a personalului. Angajatorul si-a dat seama ca poate face aceeasi treaba cu personal redus si astfel se ajunge la situatia sus-mentionata
6) Managerul de magazine are frecvent o atitudine nepotrivita fata de angajati ( se vorbeste pe un ton ridicat [ am folosit o exprimare mai blanda]X-(, intimideaza...si iarasi alt aspect foarte important. s-au intamplat accidente de munca la serviciu din cauza oamenilor neinstruiti si fara echipament de protective...accidente cu sechele la nivel de tegumente...accidnete care nu au fost declarate.
tin sa precizez ca detin dovezi scrise/audio/video ale tuturor celor mentionate mai sus.
Intentionez sa demarez o actiune in instant asupra angajatorului insa nu stiu pasii si nu sunt sigura daca cineva mi-ar da castig ( cu toate ca detin probele mentionate mai sus )
Apelez de aceea la dumneavoastra.
Astept un raspuns in acest sens
Multumesc