avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters388016

Activitate ContSters388016

Răspuns la discuția Renovare imobil comun
Locuiesc la adresa respectiva dar in alta casa .

"altfel se cheama tulburare de folosinta, de domiciliu... se lasa cu penal si despagubiri civile. Indiferent ca e si proprietatea dv. sau nu."
Dar nu ii da nimeni afara , vreau doar acces in casa respectiva , mi se pare ciudat sa nu pot intra pe o propietate ce imi apartine :)))

Daca eu doresc sa locuiesc in casa respectiva dar nu am acces , ce solutii am ? fara iesirea din indiviziune .
Răspuns la discuția Renovare imobil comun
"E imobilul dv., daca nu afi fost sa il vizitati, sa il intretineti, sa ii verificati starea, e culpa dv. "
Corpul de cladire respectiv era nou construit prin 2007-2008 iar eu am cumparat cota de 1/3 din propietate in 2010 deci nu avea nevoie de nici o imbunatatire . Imbunatarile au inceput in anul 2014 cand l-am avertizat ca detin jumate din casa .

"Se pune problema cat va va cere coproprietarul si nu daca. Va fi contravaloarea cheltuielilor raportat la starea lor azi ori va fi sporul de valoare? Inclin spre a doua. "

Daca mie nu imi plac modificarile facute , nu se pune problema sa il pun eu sa aduca la starea initiala ?

"Usile nu se sparg nici in Romania si nici in tarile civilizate care au semnat Carta drepturilor omului fara acordul celui ce locuieste acolo sau al instantei. Politia nu are niciun drept. "

Si eu locuiesc acolo , doar sunt propietar , nu se pune problema de spart usile , schimb incuietorile de la usile mele .

Răspuns la discuția Renovare imobil comun
Voi incerca pe cale amiabila dar daca nu se poate ? ce solutii am?

Un alt raspuns din tot ce am citit aici si pe diverse site-uri : " Daca cheltuielile au fost utile (adica sa refaca anumite stricaciuni majore) sau necesare (adica sa previna aparitia unor deprecieri ale bunului imobil, dar in limita plusului de valoare adus cladirii), atunci poate sa solicite celuilalt coproprietar partea care ii revine corespunzator cotei parti. Insa daca cheltuielile au fost voluptorii, facute pentru design, infrumusetare sau pentru placerea celui care le-a facut, nu poate cere banii. "

Atata timp cat eu nu am fost instiintat de lucrarile respective pentru a imi da acordul , de sunt obligat sa contribui ? ( nu ma intereseaza din punct de vedere moral , doar din punct de vedere legal )
Salutare , impreuna cu alti 2 copropietari detin un imobil , fiecare dintre noi detine cota de 1/3 . Unul dintre copropietari locuieste singur in acest imobil de mai bine de 5 ani , acesta in ultimii 2 ani a facut diverse modificari la el (termosistem nou , terasa , trotuare , desfiintare usa , etc ) , totul fara autorizatii sau macar cu acordul meu . Cum nu am dorit niciodata acest imobil , nu m-a interesat pana acum imobilul dar in urma altercatiilor nu pot lasa unei astfel de persoane cota mea .
Eu ii datorez lui ceva pentru modificarile/imbunatatirile aduse imobilului , lucrari facute fara acordul meu (imobilul se afla in stare foarte buna) ?
Cum nu am locuit in acel imobil , o sa fie putin cam greu sa obtin accesul . In cazul in care dau de usi incuiate si nu doreste sa imi ofere o cheie , pot sa sparg si sa inlocuiesc incuietorile ? sau trebuie sa fac o plangere la politie ca nu imi este permis sa intru pe propietatea mea ?