avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaPFA

Activitate AndreeaPFA

Buna ziua! Firma la care lucrez , fiind obligata de noile directive, a decis sa ne mareasca salariul cu 150 lei ( adica de la 3300 la 3450 lei BRUT). Aceasta marire nu face decat sa ne ajute sa pierdem anumite beneficii, cum ar fi abonamentul de transport care in momentul de fata este gratuit, si nu ne aduce nici un banut in plus in buzunar. Noi ca si angajati am decis sa refuzam aceasta marire. Avem dreptul? Cum ar trebui sa procedam? Multumesc anticipat!
Bună ziua! Sunt in aceiași situație, am un PFA suspendat pe 3 ani și a cam trecut de termenul suspendării, întrebarea mea este daca este necesara redeschiderea sa, ca să poată fi radiat sau se recurge direct la radiere.? Mulțumesc anticipat pt răspuns!







mprv a scris:

Buna Ziua. Intre timp am radiat PFA-ul la ONRC (am certificatul de radiere).
Avand in vedere ca locuiesc in alt judet, nu am mai ajuns la ANAF sa declar radierea. M-am interesat si am aflat ca trebuie sa depun o declaratie unica pentru a fi scos si din evidentele ANAF. In declaratie trebuie sa specific si data incetarii activitatii.
Am depus declaratia respectiva online de aproape 2 saptamani, dar nu am primit nici un raspuns. Am trimis, tot prin SPV, si certificatul de radiere (PDF) primit de la ONRC.
Pe mfinante.gov.ro apare ca fiind radiata. Din pacate nu m-am uitat pe aceasta platforma dupa radierea de la ONRC si inainte de a depune declaratia unica.
Mentionez ca in prealabil am solicitat si primit de la ANAF un <Certificat de atestare fiscala>, din care reiese faptul ca obligatiile mele sunt 0.

Intrebare: PFA-ul este radiat la ANAF ? Mai am vreo obligatie ?

Multumesc.