avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate Janilo

Activitate Janilo

Buna ziua,
Acum un an si jumatate mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile neacordare la trecerea de pietoni. Acum am dat in radar cu 102km/h in localitate si mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni.
Politistul care mi-a suspendat permisul mi-a spus ca pot sa dau examen pentru reducerea la 30 de zile chiar daca mi-a fost luat acum un an si jumatate permisul pentru trecerea de pietoni.
Astazi m-am dus si am luat 15/15 insa cand am depus la ghiseu actele mi-au spus ca nu ma incadrez pentru reducerea la 30 de zile pentru ca nu indeplinesc:
"Art 221 (1) d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie."
Ma poate lamuri cineva? Ce inseamna sanctiunea contraventionala complementara?

Am gasit tot in aceasta lege 221 la pct (2) d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.

Are legatura cu pct (1) d)?