avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate Utilizator_010

Activitate Utilizator_010

Răspuns la discuția Ce regim matrimonial sa alegem
Nu a fost casatorit. La momentul conceptiei erau pe punctul de a termina relatia, iar ea a considerat ca ramanand insarcinata il va obliga sa ramana cu ea. Tocmai de aceea a si ascuns faptul ca este insarcinata, pana in momentul in care nu se mai putea face un avort.

Nu stiu cat de moral considerati dvs ca este sa minti ca iei anticonceptionale pentru a ramane in mod voit insarcinata, ascunzand aproape o jumatate de an acest lucru, crezand ca astfel vei obliga un om sa ramana langa tine. Nu cred ca este cazul unei responsabilitati morale, atat timp cat el nu si-a dorit si nu a fost de acord cu conceperea acestui copil. REPET: a fost mintit ca nici nu se pune problema unei eventuale sarcini. Nu e vorba ca a fost facut intentionat sau nu, ci ca intreg actul de concepere s-a bazat pe o inselatorie din partea ei.
Buna ziua!
Ma aflu intr-o situatie mai putin obisnuita si de aceea am nevoie de sfaturile dvs. Eu si sotul meu am fost cei mai buni prieteni timp de 15 ani. In toamna anului 2015 ne-am dat seama ca amandoi eram implicati in niste relatii toxice si am decis sa fim impreuna, dupa ce fiecare s-a despartit de partenerul de la acea vreme. In cazul lui, lucrurile nu au decurs tocmai normal, lasandu-se cu amenintari, urmariri, blesteme, etc. din partea fostei. La sfarsitul lunii ianuarie 2016 suntem anuntati ca respectiva este insarcinata, dar va merge sa faca avort. Dupa cateva zile, insa, se razgandeste si incepe sa ii terorizeze rudele si cunoscutii, spunand tuturor ca asteapta un copil cu sotul meu. Ulterior, am aflat ca este insarcinata din luna august a anului trecut (in acea perioada mintea ca foloseste anticonceptionale) si urmeaza sa nasca in curand, avand, bineinteles pretentii, in conditiile in care, fiind insarcinata, a avut relatii cu diversi indivizi. Mentionez ca acea femeie nu a muncit o zi in viata ei, a fost si este intretinuta de parinti si de sotul meu (cand erau impreuna) petrecandu-si timpul pe la saloane, shopping, vrajitoare, etc.
Noi am inceput de curand o afacere si ne descurcam decent. Intrebarile mele sunt: cum ne putem pazi bunurile si veniturile cat mai bine de aceasta individa si de intentiile ei? Ce regim matrimonial sa alegem pentru a ne tine munca si veniturile in siguranta? Putem face ceva sau demonstra in vreun fel ca acest copil a fost facut intentionat, cu scopul de a-i face rau si a-l tine pe sotul meu legat de ea (in conditiile in care a ascuns sarcina pana in luna a 5-a, ca sa fie sigura ca nu mai poate face avort)?
Va multumesc!