avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce regim matrimonial sa alegem
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce regim matrimonial sa alegem

Buna ziua!
Ma aflu intr-o situatie mai putin obisnuita si de aceea am nevoie de sfaturile dvs. Eu si sotul meu am fost cei mai buni prieteni timp de 15 ani. In toamna anului 2015 ne-am dat seama ca amandoi eram implicati in niste relatii toxice si am decis sa fim impreuna, dupa ce fiecare s-a despartit de partenerul de la acea vreme. In cazul lui, lucrurile nu au decurs tocmai normal, lasandu-se cu amenintari, urmariri, blesteme, etc. din partea fostei. La sfarsitul lunii ianuarie 2016 suntem anuntati ca respectiva este insarcinata, dar va merge sa faca avort. Dupa cateva zile, insa, se razgandeste si incepe sa ii terorizeze rudele si cunoscutii, spunand tuturor ca asteapta un copil cu sotul meu. Ulterior, am aflat ca este insarcinata din luna august a anului trecut (in acea perioada mintea ca foloseste anticonceptionale) si urmeaza sa nasca in curand, avand, bineinteles pretentii, in conditiile in care, fiind insarcinata, a avut relatii cu diversi indivizi. Mentionez ca acea femeie nu a muncit o zi in viata ei, a fost si este intretinuta de parinti si de sotul meu (cand erau impreuna) petrecandu-si timpul pe la saloane, shopping, vrajitoare, etc.
Noi am inceput de curand o afacere si ne descurcam decent. Intrebarile mele sunt: cum ne putem pazi bunurile si veniturile cat mai bine de aceasta individa si de intentiile ei? Ce regim matrimonial sa alegem pentru a ne tine munca si veniturile in siguranta? Putem face ceva sau demonstra in vreun fel ca acest copil a fost facut intentionat, cu scopul de a-i face rau si a-l tine pe sotul meu legat de ea (in conditiile in care a ascuns sarcina pana in luna a 5-a, ca sa fie sigura ca nu mai poate face avort)?
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se va dovedi in urma unor teste ADN ca,sotul dvs.este tatal copilului din afara casatoriei va trebui sa-si asume responsabilitatea si morala si legala, nu are relevanta juridica sub aspectul responsabilitatii juridice ca acel copil a fost facut intentionat sau nu,chiar nu are!
Puteti incheia conventie matrimoniala in conditiile art.330 NCC, in care fiecare sa-si staibileasca bunurile proprii.
Nu are relevanta ce regim matrimonial aveti (decat in cazul in care sotul dvs nu intentioneaza sa-si achite obligatiile de tata si se ajunge la executare silita, dar nici atunci nu sunt urmarite bunurile comune, ci se face un partaj .... ma rog, e mai complicat).
Pensia de intretinere se stabileste in functie de veniturile cu caracter permanent ale tatalui.

Sotul dvs era casatorit cu dna la momentul conceptiei sau nu?
Nu a fost casatorit. La momentul conceptiei erau pe punctul de a termina relatia, iar ea a considerat ca ramanand insarcinata il va obliga sa ramana cu ea. Tocmai de aceea a si ascuns faptul ca este insarcinata, pana in momentul in care nu se mai putea face un avort.

Nu stiu cat de moral considerati dvs ca este sa minti ca iei anticonceptionale pentru a ramane in mod voit insarcinata, ascunzand aproape o jumatate de an acest lucru, crezand ca astfel vei obliga un om sa ramana langa tine. Nu cred ca este cazul unei responsabilitati morale, atat timp cat el nu si-a dorit si nu a fost de acord cu conceperea acestui copil. REPET: a fost mintit ca nici nu se pune problema unei eventuale sarcini. Nu e vorba ca a fost facut intentionat sau nu, ci ca intreg actul de concepere s-a bazat pe o inselatorie din partea ei.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2016
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înșelat sau nu, dacă se dovedește ca e tatăl copilului ( daca mama cere în instanță stabilirea paternitatii) va plăti pensie 1/4 din venit pana veți avea copilul vostru.
Regimul matrimonial ( al separației de bunuri) va ajuta în cazul unui deces al soțului dvs ca acest copil sa nu aiba ce moșteni. Sa luați bunuri doar ca bunuri proprii ale dvs clar îl dezavantajează pe el.
Cred ca ar trebui sa vb cu un avocat sa întoarceți problema pe toate partile, nu luați decizii pripite ținând cont doar de acest copil.
Utilizator_010 a scris:

Nu stiu cat de moral considerati dvs ca este sa minti

La fel de imoral este sa intretii relatii sexuale in afara casatoriei.... daca e sa dezbatem principii de moralitate ... in mod inutil, desigur (caci nu sunteti aici pentru sentinte morale).
Morala e o chestie atat de schimbatoare incat nu imi ocup foarte mult timp cu ce e moral si ce nu e moral.

Unul din riscurile sexului este aparitia unui copil. Chiar si urmand tratament cu anticonceptionale, protectia impotriva aparitiei unei sarcini este de 90-95%.
Sotul dvs este responsabil pentru actiunile lui, care impreuna cu actiunile fostei au dus la aparitia unei sarcini.
Cum un adult responsabil isi asuma si responsabilitatile mai putin placute ale faptelor lui ... sotul dvs s-ar putea sa aibe un copil.
Stiu ca nu e ceea ce planuiati, dar ... life happens, incercati sa scoateti ce e mai bun din ce aveti.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2016
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Sarcina ascunsa => pensie alimentara? mugurelu mugurelu Situatia e asa: - o relatie pasagera cu o tipa - folosirea tuturor mijloacelor pe care le credeai de cuviinta pentru evitarea unei sarcinei ( prezervativul + ... (vezi toată discuția)
Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)