avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce regim matrimonial sa alegem
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce regim matrimonial sa alegem

Buna ziua!
Ma aflu intr-o situatie mai putin obisnuita si de aceea am nevoie de sfaturile dvs. Eu si sotul meu am fost cei mai buni prieteni timp de 15 ani. In toamna anului 2015 ne-am dat seama ca amandoi eram implicati in niste relatii toxice si am decis sa fim impreuna, dupa ce fiecare s-a despartit de partenerul de la acea vreme. In cazul lui, lucrurile nu au decurs tocmai normal, lasandu-se cu amenintari, urmariri, blesteme, etc. din partea fostei. La sfarsitul lunii ianuarie 2016 suntem anuntati ca respectiva este insarcinata, dar va merge sa faca avort. Dupa cateva zile, insa, se razgandeste si incepe sa ii terorizeze rudele si cunoscutii, spunand tuturor ca asteapta un copil cu sotul meu. Ulterior, am aflat ca este insarcinata din luna august a anului trecut (in acea perioada mintea ca foloseste anticonceptionale) si urmeaza sa nasca in curand, avand, bineinteles pretentii, in conditiile in care, fiind insarcinata, a avut relatii cu diversi indivizi. Mentionez ca acea femeie nu a muncit o zi in viata ei, a fost si este intretinuta de parinti si de sotul meu (cand erau impreuna) petrecandu-si timpul pe la saloane, shopping, vrajitoare, etc.
Noi am inceput de curand o afacere si ne descurcam decent. Intrebarile mele sunt: cum ne putem pazi bunurile si veniturile cat mai bine de aceasta individa si de intentiile ei? Ce regim matrimonial sa alegem pentru a ne tine munca si veniturile in siguranta? Putem face ceva sau demonstra in vreun fel ca acest copil a fost facut intentionat, cu scopul de a-i face rau si a-l tine pe sotul meu legat de ea (in conditiile in care a ascuns sarcina pana in luna a 5-a, ca sa fie sigura ca nu mai poate face avort)?
Va multumesc!
Utilizator_010 a scris:

Nu stiu cat de moral considerati dvs ca este sa minti ca iei anticonceptionale pentru a ramane in mod voit insarcinata, ascunzand aproape o jumatate de an acest lucru, crezand ca astfel vei obliga un om sa ramana langa tine. Nu cred ca este cazul unei responsabilitati morale, atat timp cat el nu si-a dorit si nu a fost de acord cu conceperea acestui copil.

Mare e gradina lui Dumnezeu. Ce colectie de personaje mai sunteti! Un copil este pe cale sa se nasca, fara tata iar dvs., femeie, virtual viitoare posibila mama, cel mai preocupata sunteti de cum sa puneti bunurile tatalui la adapost fata de el.

Orice ati face, bunurile tatalui, avute inainte de casatorie, sunt bunuri pesrsonale si deci urmaribile in favoarea copilului. Cele ce vor fi dobandite dupa casatorie, ale sotului, fie ca sunt personale, fie ca sunt comune, pot fi de asemenea urmarite. Ramane optiunea de a face o "ghidusie", ceea ce poate fi legal - puteti sa consultati firma din Panama -, iar de moralitate nu s-au preocupat ei sefi de state, artisti, sportivi, etc.

Dar eu va sugerez sa va puneti alta intrebare: ce incredere puteti avea intr-un astfel de biped? Nu sunteti legata de el cu nimic, fugiti manacand pamantul cat mai departe de el. Pt. dvs., el este cu adevarat toxic!
Copilul nu e vinovat cu nimic si va trebui intretinut si de tatal sau, indiferent cine se dovedeste ca este. Daca este tatal, si sotul nu are salariu va plati la minimul pe economie. Daca va prospera pe viitor va plati la nivelul acelei prosperitati si conform cu hotararile judecatoresti. Si e normal ca sa fie asa indiferent de mama sa. Daca aceasta este prea toxica il poate creste tatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina ascunsa => pensie alimentara? mugurelu mugurelu Situatia e asa: - o relatie pasagera cu o tipa - folosirea tuturor mijloacelor pe care le credeai de cuviinta pentru evitarea unei sarcinei ( prezervativul + ... (vezi toată discuția)
Cote parti succesiune nicoleta17 nicoleta17 Buna ziua, Eu sunt vaduva ,sotul meu a decedat in urma cu 15 ani,cand fetita noastra avea 2 ani.Acum un an am cumparat un apartament prin credit Prima Casa si ... (vezi toată discuția)
Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)