carmenmur a scris:
mama decide daca face sau nu avort.
este numai vointa ei.
Foarte tare as vrea sa stiu pe ce se bazeaza afirmatia dumneavoastra. Femeile au luptat secole de-a randul sa aiba egaliate cu barbatii si acuma...
Poate nu stiti ce a spus Lindy Pierce:
atunci cand o femeie face un avort, aceasta va suporta consecintele care-i vor afecta profund tot restul vietii. Dar stiati ca si tatii bebelusilor avortati pot suferi acelasi stres emotional? De multe ori, tatal este cel care plange cu LACRIMI ASCUNSE. (Nu sunt tata, dar si eu am... plans).#-o
In dreptul familiei sunt atatea cazuri in care atat mama cat si tata au drepturi egale cand e vorba de nasterea unui bebelus, a adoptiei, a deciderii dreptului de custodi s.a. Tot asa, barbatii ar trebui sa aiba dreptul legal de a lua parte in cazul unui avort! Decizia unui barbat de a deveni tata are loc inaintea actului sexual. Chiar daca sarcina este nedorita, aceasta este si responsabilitatea lui.
Nu trebuie sa uitati cateva din concluziile pe care le-am extras din literatura de specialiate pentru a va convinge ca lucrurile nu stau chiar asa si sa nu uitati ca, in conformiate cu spusele psihiatrului Richard Epstein, "barbatul se poate simti respins datorita distrugerii celui mai important lucru pe care il poate da femeii pe care-o iubeste, si astfel, acesta poate cadea intr-o depresie profunda” :
1. Concluzia intervievarii a 400 de barbati, la o clinica pentru avorturi, este ca in 70% din cazuri relatia dintre ei si partenera lor a esuat la o luna dupa avort
2. Rezultatele unui sondaj de opinie, initiat de Boston Globe in martie 1989, au aratat ca un procent de 72% dintre cei chestionati au sustinut ca avortul ar trebui considerat ilegal in cazul in care mama doreste sa faca un avort, iar tatal nu este de acord cu aceasta.
3. Un alt sondaj efectuat de catre Los Angeles Times, arata ca 7% dintre 1050 de barbati intervievati au recunoscut faptul ca erau tata a unui copil avortat. Doua treimi dintre acestia se simteau vinovati pentru asta, iar mai mult de o treime erau coplesiti de regrete.
4. Intr-un sondaj facut de Gallup in 1993, 63% dintre persoane au fost in favoarea "unei legi care sa ceara femeilor gravide sa-si instiinteze sotul in cazul in care aceasta decide sa faca un avort."
5. O firma de consultanta din Washington, Wirthlin Group, care a chestionat 753 de persoane in anul 1992, a dezvaluit ca 74 % dintre acestea sustineau ideea instiintarii partenerului in cazul unui avort
6. Clements Research arata intr-un articol din revista Parade Magazine aparuta in mai 1992, ca 62% dintre subiecti ar sustine o lege care le-ar acorda tatalui dreptul de a impiedica avortarea propriului sau copil, iar 76% sustineau cererea ca mama bebelusului sa-si anunte sotul inainte de a face un avort