avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubina refuză să întrerupă o sarcină nedorită ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubina refuză să întrerupă o sarcină nedorită de tata. Cuplul mai are un copil, dacă el demonstrează că e labilă psihic îi poate interzice accesul la acesta, sau poate să o și oblige să avorteze?

Buna ziua. Dacă dintr-o relație de concubinaj de lunga durata , la domicilul barbatului, rezulta un copil dorit de tata și ulterior o alta sarcina nedorita de tata dar pe care mama refuza sa o întrerupă, ce poate face tatăl? El ar dori ca mama sa plece iar copilul existent sa rămână la el. Copilul însă nu dorește sa plece mama și își dorește și un frate sau o sora. Mama însă nu are un domiciliu propriu. Ce se poate face în acest caz ?
Dacă mama este labila psihic și tatăl demonstrează ca e un percol pt copil , îi poate interzice accesul la copilul existent sau poate sa o și oblige sa avorteze copilul nenăscut ?
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

va ofer un raspuns partial: nu puteti obliga in nici un fel o femeie sa faca avort.

Va invit, de asemenea sa cititi urmatoarele articole AvocatNet.ro:

www.avocatnet.ro/articol_440...

www.avocatnet.ro/articol_440...

Mama ar trebui sa beneficieze de ajutor legal in apararea drepturilor sale fata de cerintele tatalui.

O zi buna!
~ Conținut șters la cerere ~
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
In situatia aceasta labil psihic e concubinul. Cred ca ar trebui urgent sa se trateze, deoarece actualul copil e in pericol cu un tata care e si labil si nu are caracter. Pe ce criteriu te bazezi cand iti faci labila pe mama copiilor tai?? Pana t9i-a facut pe plac nu era??? Si cine iti da dretul tie sa obligi si sa santajezi emotional, psihic, fizic o femeie pt a omora un copil???? Legal, nu ai nici un drept, din pacate esti o nulitate!!! Pacat de copii, si de biata femeie...
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca femeie întreb: acum 3-4 luni când a lăsat-o însărcinată nu a știut că e labilă psihic? Labilitatea a apărut peste noapte? Și cum ar demonstra-o?

Tot ca femeie zic: mama să plece cu copil cu tot, și sa aibă curaj sa îl nască și pe al doilea. Destul a stat cu un nebun “pentru copil”. E timpul sa își ia viața in maini. Are câștig de cauza in instanța.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand s-a culcat cu ea nu era labila psihic?Sau cand convine trecem cu vederea,cand sunt responsabilitati naturale,omoram copilul ca poate legea ne da dreptul...Este vorba de constiinta,o persoana evoluata nu va ajunge niciodata sa intrebe asa ceva,imi este greata

Alte discuții în legătură

Cine decide dacã face avort ? m1ha1g m1ha1g Mama vrea să păstreze copilul, tatăl însă nu vrea. Sau invers. Cine e cel care decide ? Ce se întâmplă mai târziu ? Se plătește pensie ... (vezi toată discuția)
Relație pasageră, urmată de o posibilă sarcină nedorită de partener și de hărțuire. cum poate evita tatăl să-și exercite drepturile și obligațiile de părinte? ContSters461809 ContSters461809 Salut, Am decis sa am o relatie cu o colega de munca, imediat dupa divortul meu. I-am zis ca incercam si vedem ce iese. Eu eram depresiv, mersesem la ... (vezi toată discuția)
Sarcina nedorita de tata dunncan dunncan Buna ziua , ce sa intampla in cazul unei sarcini survenite in urma unei aventuri sexuale , si madama respectiva vrea sa o duca mai departe desi eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)