avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate clepo

Activitate clepo

....
Am vazut pe internet ca multe primarii transfera dreptul de concesiune de la o persoana/firma la alta.
Termenul de subconcesiune este identic cu cel de cesiune de concesiune?
In acest moment terenul este intabulat pe mine , a fost legal acordul primarie de a transmite dreptul de concesiune.
Daca se poate sa ma lamuriti va multumesc anticipat.
Subiectul este un teren concesionat de primarie unei persoane , sa o numim A.
Terenul este concesionat pe o perioada de 49 ani
Persoana A mi-a cedat printr-un act notarial , si o aprobare de la primarie acest teren mie ,act notarial numit Contract de cesiune.
Am inceput o constructie acolo , neterminata dupa care din motive financiare nu am putut continua.
Acum a aparut un client care doreste acel teren.
Cand m-am dus la primarie mi-au zis ca nu se poate face din nou acelasi tip de act pentru a ceda concesiunea .
Daca odata s-a putut a doua oara de ce nu?
Am citit ca subconcesionare este interzisa , dar eu vreau sa cedez toate drepturile unei alte persoane. De vremea ce prima oara a aprobat primaria de ce nu se poate a doua oara?
De la notariat mi-au zis ca trebuie doar ca primaria sa isi dea acordul si ei au cadrul legal sa faca acelasi tip de contract de cesiune a unei concesionari.

Actul notarial este :

Persoana A , avand aprobarea primariei data prin adresa din data de ,
transimt catre xxx( eu ) dreptul de concesiune asupra imobilului proprietatea comunei Voitinel , dobandit prin concesiune de la primaria Voitinel in baza contractului de concesiune si a procesului verbal nr...